Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo obdaroval bolne otroke

Objava: 15. 12. 2010 / 10:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo obdaroval bolne otroke

Benedikt XVI. bo v božičnem času daroval kosilo ubogim in obiskal otroke v rimski polikliniki Gemelli.

Adventni in božični čas je priložnost za obiske in srečevanja. Zanje se je odločil tudi sveti oče Benedikt XVI., ki je v nedeljo, 26. decembra – letos ne praznik sv. Štefana, pač pa zaradi nedelje praznik Svete družine, na kosilo v Vatikan povabil različne rimske skupnosti Misijonark ljubezni, in sicer ob stoti obletnici rojstva njihove ustanoviteljice bl. Matere Terezije iz Kalkute. V prostoru pred dvorano za avdience v Vatikanu bodo tako letos na pobožičnem kosilu rimski reveži in brezdomci.

V lanskem božičnem času je Benedikt XVI. obiskal center Skupnosti svetega Egidija v rimski četrti Trastevere, kjer vsako leto prirejajo slovesna kosila za ljudi, ki jih je življenje potisnilo na rob družbe. V letošnjem februarju pa je obiskal središče rimske Karitas za brezdomce na železniški postaji Termini.

V sredo, 5. januarja prihodnje leto, pa bo papež obiskal bolne otroke, ki se zdravijo v rimski polikliniki Gemelli. Ob tej priložnosti bo blagoslovil center za otroke z nezaraslo hrbtenico (spina bifida) in sodeloval pri obdarovanju otrok. V Italiji otroci tradicionalno prejmejo darila na praznik svetih treh kraljev, 6. januarja.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh