Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo v Braziliji obiskal Marijino svetišče Aparecida

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 03. 2013 / 07:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo v Braziliji obiskal Marijino svetišče Aparecida

Minulo nedeljo je papež Frančišek potrdil svojo udeležbo na svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru julija letos.

Papež Frančišek bo med svojim obiskom v Braziliji konec letošnjega julija obiskal tudi Marijino svetišče Aparecida v brazilski zvezni državi Sao Paulo, je po navedbah nemške katoliške agencije KNA sporočil predsednik Brazilske škofovske konference in nadškof v Aparecidi, Raymundo Damasceno Assis. Ni pa še jasno, ali bo sveti oče v Aparecido odpotoval pred ali po obisku svetovnega dne mladih v Riu. Svojo udeležbo na množični katoliški prireditvi je papež potrdil med bogoslužjem na letošnjo cvetno nedeljo.

Z Marijinim svetiščem v Aparecidi, ki leži okoli 200 km zahodno od Ria, je papež Frančišek povezan na poseben način, je pojasnil nadškof Assis. Tam so se maja 2007 na petem generalnem zasedanju zbrali škofje iz Latinske Amerike in območja Karibov. Kot nadškof v Buenos Airesu je današnji papež takrat sodil med tiste škofe, ki so pripravljali zaključni dokument. V njem je poudarjena skrb Cerkve za uboge in priprava misijonov za evangelizacijo celine. Novi papež se bo med svojim pontifikatom gotovo opiral tudi na smernice, ki so bile začrtane v Aparecidi, je prepričan tamkajšnji nadškof.

Doslej naj bi bile po navedbah brazilskih prirediteljev svetovnega dne mladih pripravljene štiri programske točke, pri katerih trdno računajo na papeževo prisotnost. 25. julija bo sveti oče na plaži v Copacabani pozdravil mlade udeležence; dan kasneje je na istem mestu pestu predviden križev pot. 28. julija naj bi papež Frančišek daroval sklepno sveto mašo na 3,5 milijonov kvadratnih metrov velikem prostoru na zahodu mesta. Na predvečer sklepnega bogoslužja naj bi na istem mestu pripravili skupno molitev.

Aprila v Riu pričakujejo papeško delegacijo, ki naj bi pojasnila podrobnosti glede obiska svetega očeta. Medtem je tamkajšnji pripravljalni odbor po navedbah medijev pripravil še več predlogov za papežev program. Mednje sodi tudi obisk najrevnejših predelov Ria in znamenitega kipa Kristusa Odrešenika na 710 m visoki gori Corcovado. Prireditelji predlagajo tudi obisk cerkvene bolnišnice za zdravljenje odvisnikov, v kateri bodo junija sprejeli dvajset mladih, ujetih v zanko mamil.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh