Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo v nedeljo posvetil štirinajst novih duhovnikov

Objava: 16. 06. 2010 / 09:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo v nedeljo posvetil štirinajst novih duhovnikov

Ob sklepu leta duhovništva triintrideset duhovniških posvečenj tudi v Vietnamu

Sveti oče Benedikt XVI. bo v nedeljo v vatikanski baziliki svetega Petra vodil slovesno sveto mašo, med katero bo štirinajst diakonov rimske škofije posvetil v duhovnike. Somaševali bodo papežev vikar za rimsko škofijo kardinal Agostini Vallini, pomožni škofje, višji redovni predstojniki iz Rima in rimski duhovniki ter duhovniki iz domačih krajev bodočih novomašnikov.

Eden izmed diakonov, ki bo v nedeljo posvečen v duhovnika, je pretekli četrtek v okviru zaključnih slovesnosti ob sklepu leta duhovnikov pred množico petnajst tisočih duhovnikov na Trgu sv. Petra v Vatikanu pričeval o svoji poklicanosti. Papež kot rimski škof vsako leto podeli duhovniško posvečenje novim duhovnikom v svoji škofiji.

Vietnamski kardinal Jean Baptiste Pham Minh Man pa je minuli petek ob sklepu leta duhovnikov v mestu Ho Chi Minh posvetil triintrideset novih duhovnikov, in sicer tri kandidate v škofijske duhovnike in trideset v redovnike. Slovesnosti se je udeležilo približno pet tisoč vernikov, ki jih je generalni vikar Jean Baptiste Huynh Cong Minh pozval, naj molijo za nove duhovnike in njihovo služenje.

Sedemdesetletni Matthews Vu Van Hien je po slovesnem posvečenju dejal, da so v njegovi družini trije duhovniki, in sicer dva njegova mlajša brata in njegov najstarejši sin, medtem ko drugi sin zaključuje tretji letnik bogoslovja. Nenehno moramo moliti za duhovnike, da bi zgledno živeli in služili ljudem, je še dejal. Škofija Ho Chi Minh sedaj šteje šestoštirideset duhovnikov, ki služijo več kot 600.000 vernikom.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh