Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Cerkev spodbudil k večji verodostojnosti

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 04. 2013 / 09:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Cerkev spodbudil k večji verodostojnosti

Sveti oče je sinoči daroval sveto mašo v rimski baziliki sv. Pavla zunaj obzidja in v nagovoru poudaril, da pri kristjanih ne bi smelo biti razlike med besedami in dejanji.

Papež Frančišek je katoliško Cerkev spodbudil, naj bo v svojih nastopih bolj verodostojna. »Razlika med tem, kaj pastirji in verniki govore in tem, kaj počnejo, razlika med besedami in dejanji spodkopava verodostojnost Cerkve«, je sinoči dejal Frančišek. Kdor kristjane opazuje in posluša, bi moral 'iz našega početja razbrati to, kar sliši iz naših ust'. Jezusovega evangelija ni moč oznanjati brez 'konkretnega življenjskega pričevanja', je sveti oče pojasnil med bogoslužjem v rimski baziliki sv. Pavla zunaj obzidja.

Po baziliki sv. Petra, baziliki Marije Snežne in baziliki sv. Janeza v Lateranu je papež kot četrto in zadnjo izmed štirih velikih papeških bazilik v Rimu sinoči obiskal še Pavlovo baziliko. Po izvolitvi za papeža v prihodnjih tednih tradicionalno sledi obisk vseh štirih bazilik v italijanski prestolnici.

Papež je duhovnike, škofe in kardinale pozval, naj v zaupanju v Božjo voljo izbirajo tudi manj običajne in uhojene poti. »Božje črede ne moremo voditi, če ne sprejmemo, da jo je po Božji volji včasih potrebno zapeljati tudi tja, kamor nočemo«, je dejal Frančišek. To velja predvsem za 'pastirje' Cerkve, ki morajo brez omejitev in brez preračunljivosti zaupati Božji volji.

Frančišek je v svojem nagovoru poudaril, da svetniki med nami živijo tudi danes. Gre za neke vrste 'svetnike srednjega razreda', kamor lahko sodijo vsi kristjani, je dejal papež. To so t.i. skriti 'svetniki našega vsakdana'. Pričevanje vere pozna veliko različnih oblik, tako kot 'na veliki sliki lahko opazimo raznolikost barv in senčenja'. Vsako posebej je v podrobnosti pomembno 'za celoto Božjega načrta', tudi pričevanje preproste vere v vsakodnevnem družinskem življenju, pri delu in med prijatelji, je poudaril sveti oče.

Frančišek je obenem pozval, naj se vsi skupaj osvobodimo pretiranega gnanja za uspešno kariero, častihlepnosti in sebičnosti. Osvoboditi se moramo teh 'številnih majhnih in velikih malikov', ki ljudem preprečujejo, da bi molili k resničnemu Bogu. Po besedah papeža Frančiška mora biti Jezus Kristus 'edini Bog v našem življenju'.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh