Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Cerkve poziva k premagovanju sporov

Objava: 24. 01. 2011 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Cerkve poziva k premagovanju sporov

'Kristjani so danes poklicani k širjenju sporočila o resnici in ljubezni.'

Papež Benedikt XVI. je krščanske Cerkve pozval, naj si prizadevajo za odpravo razlik med kristjani. Boga moramo prositi, je sveti oče dejal med včerajšnjim nagovorom pred molitvijo angelovega češčenja, da razkoli in prepiri med kristjani ne bodo zatemnili luči evangelija. Papeževa molitev je bila tudi na včerajšnji dan še v znamenju molitvene osmine za edinost kristjanov, ki se zaključuje jutri.

Bog želi, je poudaril sveti oče, da bi bili daru zveličanja deležni vsi ljudje. Zato je Jezus tudi izbral učence za svoje pomočnike. Tudi kristjani danes smo poklicani, da širimo sporočilo o resnici in ljubezni.

Papež je vse Cerkve pozval k solidarnosti z njihovimi preizkušanimi brati in sestrami v Sveti deželi in na Bližnjem vzhodu. S svojo navzočnostjo in pričevanjem na kriznih območjih, kar morajo včasih plačati celo s svojim življenjem, tamkajšnje Cerkve opravljajo dragoceno nalogo za celotno krščanstvo. Pri tem se je Benedikt XVI. izrecno zahvalil Cerkvam v Jeruzalemu, ki so letos tematsko pripravile molitveno osmino za edinost kristjanov. Letošnja tema je stavek iz knjige Apostolskih del, ki v nekaj besedah povzame življenje prve krščanske skupnosti v Jeruzalemu: 'Bili so stanovitni v nauku apostolov in v občestvu, v lomljenju kruha in v molitvah' (Apd 2,42).

Prepričljivo skupno pričevanje kristjanov v svetu mora temeljiti na štirih osnovah, je papež Benedikt XVI. poudaril pred več tisoč verniki, ki so se včeraj zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Mednje sodijo 'poslušanje Božje Besede, ki jo posreduje živo izročilo Cerkve, bratsko občestvo, Evharistija in molitev'. Samo na ta način bo Cerkev, trdno povezana s Kristusom, mogla učinkovito izpolnjevati svoje poslanstvo, kljub omejenostim in pomankljivostim svojih članov, kljub delitvam, s katerimi se je moral soočiti že apostol Pavel v skupnosti v Korintu. Apostol je namreč izvedel, da so v krščanski skupnosti v Korintu vniknila nesoglasja in razdeljenosti, zato je z vso odločnostjo dejal: 'Mar je Kristus razdeljen?' (1Kor 1,13). S tem je Pavel zatrdil, da vsaka razdeljenost v Cerkvi žali Kristusa, istočasno pa lahko v Njem, edini Glavi in Gospodu, po neizčrpni moči milosti vedno znova najdemo edinost.

Papež je včeraj še napovedal, da bo molitveno osmino za edinost kristjanov zaključil jutri, na praznik spreobrnitve apostola Pavla, s slovesnimi večernicami v rimski baziliki sv. Pavla zunaj obzidja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh