Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež drugo leto na Hrvaškem

Objava: 29. 10. 2010 / 13:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež drugo leto na Hrvaškem

Papež Benedikt XVI. je sprejel vabilo za obisk pri naših južnih sosedih, kjer naj bi preživel enega izmed koncev tedna v prvi polovici prihodnjega leta.

Hrvaški predsednik Ivo Josipović je danes sporočil, da je papež Benedikt XVI. sprejel vabilo hrvaškega državnega vrha, da v prvi polovici prihodnjega leta obišče Hrvaško, poroča STA. Kot je Josipović pojasnil po srečanju z zagrebškim nadškofom, kardinalom Josipom Bozanićem, je papež obisk potrdil pisno.

Kardinal Bozanić je napovedal, da bo papež obiskal le Zagreb, kjer naj bi preživel enega izmed koncev tedna v prvi polovici prihodnjega leta. Dodal je, da bo Benedikt XVI. med drugim obiskal grob blaženega Alojzija Stepinca.

Papež bo obiskal Hrvaško ob nacionalnem dnevu družine, ki ga bodo obeležili ravno v času njegovega obiska, je povedal predsednik Josipović. Dejal je še, da bodo ustanovili posebno državno komisijo, ki bi skrbela za organizacijo obiska Benedikta XVI.

Papež Benedikt XVI. je drugi poglavar katoliške Cerkve, ki bo Hrvaško obiskal od razglasitve samostojnosti države. Papež Janez Pavel II. je Hrvaško obiskal trikrat, in sicer v letih 1994, 1998 in 2003. Benedikt XVI. je sicer Hrvaško obiskal leta 2001, ko je bil kot kardinal Joseph Ratzinger na čelu kongregacije za nauk vere, še poroča STA.

Foto: Reuters

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh