Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek bo Benedikta XVI. obiskal prihodnjo soboto

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 18. 03. 2013 / 07:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek bo Benedikta XVI. obiskal prihodnjo soboto

Danes se bo sveti oče sestal z argentinsko predsednico Kirchnerjevo, v petek pa je predvidena prva avdienca za diplomate, akreditirane pri Svetem sedežu.

Papež Frančišek naj bi se z Benediktom XVI. sestal v soboto, 23. marca, v letni papeški rezidenci v Castel Gandolfu, so minulo soboto sporočili iz Vatikana. Sveti oče bo v Castel Gandolfo odpotoval s helikopterjem. Dan kasneje, na cvetno nedeljo, bo na Trgu sv. Petra v Vatikanu obhajal začetek velikega tedna. Danes pa je predvideno srečanje z argentinsko predsednico Cristino Fernandez de Kirchner.

Jutri je na programu slovesna sveta maša ob ustoličenju novega papeža, ko bo sveti oče Frančišek uradno prevzel dolžnosti poglavarja katoliške Cerkve. Bogoslužje se prične ob 9. uri in 30 minut v baziliki sv. Petra v Vatikanu, na Trgu sv. Petra pa pričakujejo več kot milijon vernikov. Svojo udeležbo je napovedalo 180 vladnih delegacij, tudi iz Slovenije, prišli pa bodo tudi številni drugi cerkveni poglavarji, med njimi carigrajski patriarh Bartolomej I., ter predstavniki drugih veroizpovedi.

Po končani slovesnosti bo papež sprejemal čestitke državnih voditeljev in vodij uradnih delegacij. V sredo bo v Apostolski palači sprejel predstavnike drugih veroizpovedi, ki se bodo udeležili jutrišnjega slovesnega ustoličenja. V petek je predvidena prva avdienca za diplomate, akreditirane pri Svetem sedežu.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/E2B79112EED538F5C1257B2F00396FE4?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh