Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež imenoval nova člana medijskega in kulturnega sveta

Objava: 05. 01. 2011 / 09:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež imenoval nova člana medijskega in kulturnega sveta

Nove zadolžitve je sveti oče zaupal kardinaloma Assisu in Ravasiju.

Papeški svet za sredstva družbenega obveščanja bo okrepil brazilski kardinal: med novoimenovanimi kardinali, ki jim je papež Benedikt XVI. tik pred koncem starega leta podelil nove zadolžitve, je tudi kardinal Raymundo Damasceno Assis.

Assis bo po novem torej član vatikanskega medijskega sveta, ki ga od leta 2007 vod nadškof Claudio Maria Celli.

Kot nadškof v Aparecidi je kardinal Assis odgovoren za enega največjih Marijinih svetišč na svetu. Brazilsko narodno svetišče, ki ga je leta 2007 obiskal tudi papež, med drugim premore tudi lastna sredstva družbenega obveščanja.

Kardinal Assis je od leta 2007 predsednik Latinskoameriškega škofovskega sveta CELAM. Pred tem je bil med leti 1995 in 2003 glavni tajnik Brazilske škofovske konference.

Precej pozornosti pa je med 'vatikanisti' zbudilo istočasno imenovanje novega kardinala Gianfranca Ravasija za člana Papeškega sveta za novo evangelizacijo, ki ga vodi nadškof Rino Fisichella. Novo ustanovljeni svet je lastni projekt papeža Benedikta XVI.

Kardinal Ravasi je že tretje leto vatikanski 'kulturni minister' in si je ustvaril ime kot graditelj mostov med umetnostjo in Cerkvijo. Po osnovni izobrazbi pa je 18. oktobra 1942 rojeni severni Italijan strokovnjak za Sveto pismo.

Ravasi je tesno povezan ne le s svetom kulture, pač pa tudi s svetom sredstev družbenega obveščanja. Med drugim je tudi eden izmed piscev člankov za italijanski znanstveni časnik 'Il Sole 24 Ore'.

Da ima Benedikt XVI. z učenim cerkvenim možem, ki v pogovoru mimogrede navaja misli Rilkeja in Kanta, velike načrte, je nakazal že leta 2007, ko je kardinala Ravasija izbral kot pisca meditacij med križevim potom na veliki petek v rimskem koloseju. Trenutna osrednja naloga novega kardinala je priprava lastnega vatikanskega paviljona na Beneškem bienalu.

Na fotografiji: kardinal Gianfranco Ravasi

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh