Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež imenoval novega vicekamerlenga

Objava: 24. 07. 2012 / 09:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež imenoval novega vicekamerlenga

Položaj prevzema nadškof Pier Luigi Celata, posebne zadolžitve pa ga čakajo v primeru ‘praznega prestola’ po morebitni papeževi smrti.

Papež Benedikt XVI. je petinsedemdesetletnega italijanskega nadškofa Piera Luigija Celato imenoval za novega vicekamerlenga, so minuli ponedeljek sporočili iz Vatikana. Nadškof Celata bo nasledil šestinsedemdesetletnega španskega nadškofa Santosa Abrila y Castelloja, ki je bil novembra lani imenovan za duhovnika v rimski baziliki svete Marije Velike, februarja pa mu je papež podelil tudi kardinalski naziv.

Celata, ki prihaja iz Toskane, je bil od leta 2002 do junija letos tajnik Papeškega sveta za medverski dialog, pred tem pa je kot papeški nuncij deloval v Turčiji, Turkmenistanu, Sloveniji in Belgiji.

‘Vicekamerleng svete katoliške Cerkve’ ima posebne zadolžitve predvsem v primeru ‘praznega prestola’ po papeževi smrti. Skupaj s kamerlengom uradno potrdi smrt cerkvenega poglavarja in zapečati papeške prostore, zadolžen pa je tudi za pripravo pogreba. Kamerleng je tenutno vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh