Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež in vodilni sodelavci rimske kurije ta teden na duhovnih vajah

Objava: 14. 03. 2011 / 10:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež in vodilni sodelavci rimske kurije ta teden na duhovnih vajah

Letošnje postne duhovne vaje vodi Francois-Marie Lethel, tajnik Papeške akademije za teologijo.

Papež Benedikt XVI. je sinoči skupaj z vodilnimi sodelavci v rimski kuriji pričel tradicionalne enotedenske postne duhovne vaje. Do zaključka duhovnih vaj v soboto so v Vatikanu odpovedane vse avdience, tudi sredina splošna avdienca na Trgu sv. Petra.

Letošnje postne duhovne vaje za papeža in rimsko kurijo vodi dvainšestdesetletni Francois-Marie Lethel iz reda bosonogih karmeličanov, sicer predavatelj na papeški teološki fakulteti Teresianum in tajnik Papeške akademije za teologijo. Predavanja, meditacije in molitve letos potekajo na temo ‘Kristusova luč v srcu Cerkve – Janez Pavel II. in teologija svetnikov’.

Duhovne vaje so se sinoči pričele s slovesnimi večernicami v kapeli Odrešenikove Matere v vatikanski apostolski palači, sledila je uvodna meditacija in čaščenje najsvetejšega oltarnega zakramenta. Udeleženci duhovnih vaj bodo vsak dan sklenili s čaščenjem Najsvetejšega, ki bo sicer napolnjen z molitvijo hvalnic in večernic ter s tremi meditacijami p. Léthela. Današnji dan je med drugim namenjen premišljevanju odnosa Janeza Pavla II. do Matere Marije.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh