Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež italijanske škofe poziva k spodbujanju izobraževanja

Objava: 12. 11. 2010 / 07:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež italijanske škofe poziva k spodbujanju izobraževanja

Benedikt XVI. je škofom pisal ob 62. generalnem zasedanju Italijanske škofovske konference v Assisiju.

Papež Benedikt XVI. je italijanske škofe pozval, naj resnično spodbujajo izobraževanje mladih. Splošni napotki o temeljnih vrednotah ne zadostujejo, da bi mladi z močnim zaupanjem zakorakali v življenje, je sveti oče zapisal v sporočilu, namenjenem članom Italijanske škofovske konference, ki so ta teden zasedali v Assisiju. Vrednote je mladim potrebno predstaviti preko osebnega stika, piše papež, pri tem pa mora osrednjo vlogo igrati družina.

Štiridnevno 62. generalno zasedanje Italijanske škofovske konference v Assisiju se je pričelo v ponedeljek, z uvodnim govorom pa ga je odprl predsednik škofovske konference kardinal Angelo Bagnasco. Osrednja tema zasedanja je bilo izobraževanje, ki je tudi med glavnimi pastoralnimi smernicami Italijanske škofovske konference v naslednjem desetletju.

Med ostalimi temami, o katerih so na zasedanju spregovorili italijanski škofje, so še vedno odnosi med Cerkvami in Evropsko zvezo, pa svetovni dan mladih v Madridu prihodnje leto, ter o socialnih in medicinskih ustanovah v cerkveni pristojnosti.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh