Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je argentinsko predsednico Kirchnerjevo pozval k dialogu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 24. 04. 2013 / 07:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je argentinsko predsednico Kirchnerjevo pozval k dialogu

Doslej neobjavljeno pismo papeža Frančiška so javnosti predstavili vzporedno s protesti proti gospodarski politiki argentinske predsednice.

Papež Frančišek je po navedbah argentinskega časnika 'La Nacion' že pred mesecem dni, takoj po svoji izvolitvi, v pismu predsednici Cristini Fernandez de Kirchner pozval k 'slogi in dialogu' v svoji domovini. Papež se v pismu zavzema za 'spravo in razumevanje med vsemi Argentinci', so besede iz papeževega doslej neobjavljenega pisma navedli v časniku, ki kritično ocenjuje trenutno argentinsko vlado.

Omenjeni dokument je bil javnosti predstavljen v obdobju, ki za vlado Kirchnerjeve ni ravno najlažje. V preteklem tednu so se številni Argentinci udeležili protestov ob razočaranju zaradi gospodarske nemoči države in zaradi – po njihovem mnenju – avtoritarne politike Kirchnerjeve. Zgolj v prestolnici Buenos Aires naj bi po ocenah oblasti na ulicah proti politiki Kirchnerjeve mirno protestiralo okoli milijon ljudi. Podobno kot v Venezueli so tudi Argentinci na proteste prinesli kuhinjske lonce in kuhalnice, da so svojo nejevoljo lahko izrazili dovolj glasno. Kirchnerjeva se na proteste zaenkrat še ni odzvala.

Foto: RV

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh