Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je obiskal rimske semeniščnike

Objava: 07. 03. 2011 / 09:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je obiskal rimske semeniščnike

Benedikt XVI. je bodoče duhovnike pozval k življenjskemu slogu, ki bo ustrezal njihovemu poklicu.

Papež Benedikt XVI. je rimske semeniščnike pozval k življenjskemu slogu, ki bo ustrezal njihovemu duhovniškemu poklicu. Enotnost Cerkve je sad skupnih prizadevanj, da bi znali čim bolj slediti Jezusovemu zgledu, je dejal sveti oče minuli petek zvečer na svojem vsakoletnem obisku v rimskem semenišču ‘Seminario Romano Maggiore’. K takemu ravnanju sodijo skromnost, milina in velik pogum, lastnosti torej, ki jih je premogel sam Jezus, je poudaril papež.

Kot duhovniki ste del velike skupnosti svetovnega duhovniškega stanu in vesoljne Cerkve, je Benedikt XVI. dejal med srečanjem s semeniščniki. Kot bodoči dušni skrbniki naj bi bili pozorni na to, da bodo znali vsakega člana skupnosti sprejeti, ga podpirati in mu pomagati, da se bo vživel v skupnost.

Med srečanjem je sveti oče s semeniščniki molil lectia divino, osredotočeno na odlomek iz Pavlovega pisma Efežanom. Dejal je, da je krščanska ljubezen vez, ki osvobaja. Ni veriga, ki rani ali uklešči roke, temveč jih pušča svobodne, obenem pa je to tudi vez miru. Bog vsakogar posebej kliče po imenu in naša dolžnost je, da na klic osebno odgovorimo. To je poklic, ki smo ga prejeli vsi: klic, da smo Kristusovi, in da živimo v njem. Bog z vsakim od nas vzpostavlja odnos, je dejal papež, saj je tako velik, da ima čas za vsakega med nami.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh