Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež kot stripovski lik

Objava: 04. 04. 2011 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež kot stripovski lik

Stripe manga z naslovom 'Habemus Papam' bodo avgusta v Madridu razdelili v tristo tisoč izvodih.

Papež Benedikt XVI. bo ob svetovnem dnevu mladih avgusta letos nastopil tudi kot stripovski junak. Med srečanjem svetovne mladine v drugi polovici avgusta letos v španski prestolnici naj bi udeležencem razdelili tudi 'mango', strip v japonskem risarskem slogu, z naslovom 'Habemus Papam'. Kot poročajo agencije, bo manga izšla v tristo tisoč izvodih, v angleškem in španskem jeziku.

Mladi naj bi se preko risb v stripu približali papežu od začetka njegovega potifikata, njegovemu odnosu z Janezom Pavlom II., se seznanili z njegovimi potovanji in dosedanjimi svetovnimi dnevi mladih ter sporočili, ki jih je Benedikt XVI. do sedaj ob različnih priložnostih napisal mladim. Manga 'Habemus Papam' bo na voljo po vsem Madridu, ne le za udeležence srečanja, pač pa tudi na javnih krajih, kot so cerkve, šole, hoteli, mladinski domovi, postaje podzemne železnice in letališča, v časopisnih kioskih in na turističih točkah. Izdajatelji stripa si želijo, da bi mango prebralo 'kar največ ljudi'.

Svetovni dan mladih pa med vrsto dogodkov vključuje tudi križev pot, ki bo potekal 19. avgusta. Vodil ga bo papež Benedikt XVI., ki se bo mladim v Madridu pridružil od 18. do 21. avgusta. Križev pot bo potekal po sedemsto metrov dolgi poti, od madridskega trga Cibeles do trga Colon. Petnajst postaj križevega pota bodo predstavljale lesene skulpture, ki bodo nekaj dni pred svetovnim dnevom mladih prispele iz dvanajstih različnih španskih mest.

Madrid se že vsestransko pripravlja na srečanje mladih. Med drugim se danes pričenja tečaj za vodiče, ki bodo v času srečanja vodili mlade po mestnih znamenitostih. Prostovoljci se bodo na tečaju seznanili z zgodovinskimi in umetnostnimi vsebinami na eni strani ter teološkimi in zgodovinskimi osnovami katoliške Cerkve na drugi. Prvi del tečaja bodo vodili strokovnjaki iz muzeja madridske katedrale Almudena, drugi del pa je zaupan profesorjem madridske teološke fakultete sv. Damaza.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh