Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež leta 2012 vabi na svetovno srečanje družin v Milano

Objava: 27. 09. 2010 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež leta 2012 vabi na svetovno srečanje družin v Milano

Sveti oče je v pripravi na sedmo svetovno srečanje družin leta 2012 pisal predsedniku Papeškega sveta za družino, kardinalu Enniu Antonelliju.

Papež Benedikt XVI. je katoličane z vseh celin povabil na svetovno srečane družin v Milano. Prireditev pod geslom ‘Družina – delo – praznik’ bo potekala od 30. maja do 3. junija leta 2012.

Sveti oče je v pismu predsedniku Papeškega sveta za družino kardinalu Enniu Antonelliju, ki srečanje pripravlja, izrazil upanje, da delo in prazniki ne bi razkrojili družin. Po papeževih besedah je potrebno ponovno premisliti o usklajevanju delovnega časa in časa, ki ga posvetimo praznovanju, saj ima danes delo velikokrat prednost pred prazniki ter na ta način predvsem nedelji, ki je Gospodov dan, dan družine, skupnosti in solidarnosti, jemlje smisel, posledica tega pa je razpadanje družin. Kot piše papež, vsakdanje izkušnje kažejo, da pristni razvoj človeške osebe vključuje tako njeno individiualno, družinsko in občestveno razsežnost kot tudi praktične dejavnosti in odnose, prav tako pa tudi odprtost upanju in dobremu brez omejitev.

Danes je organizacija dela usmerjena v zagotavljanje konkurenčnosti trga in čim večjega dobička, zato praznik postaja priložnost za beg, nakupovanje in potrošnjo. Vse to so razlogi za razkrajanje družin in skupnosti ter za uveljavljanje individualističnega načina življenja, v pismu, ki so ga minuli petek predstavili na sedežu tiskovnega urada Svetega sedeža, opozarja sveti oče. Zato je potrebno po njegovih besedah prazniku povrniti njegov pravi smisel, za kar bo priložnost tudi na sedmem svetovnem srečanju družin v Milanu. Benedikt XVI. je v pismu tudi napovedal svojo udeležbo na svetovnem srečanju družin v Milanu.

Predsednik Papeškega sveta za družino kardinal Ennio Antonelli je na predstavitvi papeževega pisma poudaril, da bo sedmo svetovno srečanje družin, ki se ga bo udeležil tudi sveti oče Benedikt XVI., priložnost za praznovanje ter okrepitev vloge družine v Cerkvi in družbi. Kardinal je izpostavil tudi pomen družine kot temeljnega subjekta evangelizacije, hkrati pa opozoril, da je danes posameznik žal bolj kot v družini praktičen glede ekonomskih in družbenih zahtev. Ob tem je predsednik Papeškega sveta za družino napovedal tudi objavo smernic katoliške priprave na zakon, ki naj izšle leta 2012. Milanski pomožni škof msgr. Erminio De Scalzi je medtem na predstavitvi papeževega pisma poudaril, da je družina prostor najglobljih korenin, iz katerih vsaka oseba jemlje njene najboljše snovi.

Zadnje svetovno srečanje družin so leta 2009 priredili v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico, udeležilo pa se ga je okoli dvanajst tisoč vernikov z vsega sveta.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh