Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež letos ne bo počitnikoval v Alpah

Objava: 15. 03. 2010 / 09:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež letos ne bo počitnikoval v Alpah

Benedikt XVI. čas dopusta nameni počitku, molitvi, študiju in pisanju

Papež Benedikt XVI. bo letošnje poletje v celoti preživel v svoji poletni rezidenci v Castel Gandolfu, so minuli petek sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža. Sveti oče povabila, da bi preživel nekaj poletnih tednov na severu Italije, zelo ceni in se škofom zanje tudi zahvaljuje, piše v sporočilu za javnost tiskovnega urada, vendar pa letos želi ves čas poletnih počitnic preživeti v Castel Gandolfu.

Papež je do sedaj vsako poletje, tako kot njegov predhodnik Janez Pavel II., nekaj tednov preživel bodisi v severno italijanski dolini Aoste, na južnem Tirolskem, ali pa v Dolomitih. Čas je namenil počitku, molitvi, študiju in pisanju, sredinih splošnih avdienc ni imel, je pa ob nedeljah s tamkajšnjimi verniki molil opoldansko molitev angelovega češčenja ter imel razna priložnostna srečanja. Lansko leto je papež v kraju Les Combes preživel čas od 13. do 29. julija. Letos bo prvič v svojem pontifikatu poletni oddih v celoti preživel v Castel Gandolfu, majhnem kraju, približno 30 km oddaljenem od Rima.

Papeži Vatikan po tradiciji vsako leto zapustijo za nekaj tednov v času najhujše poletne vročine, od začetka julija do sredine septembra. V tem času je močno omejeno število uradnih sprejemov in splošnih avdienc.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh