Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež moli za pokojnega Cossigo

Objava: 18. 08. 2010 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež moli za pokojnega Cossigo

Nekdanji italijanski predsednik Francesco Cossiga je umrl včeraj v rimski polikliniki Gemelli v 82. letu starosti.

Papež Benedikt XVI. je ob smrti upokojenega predsednika republike Italije, Francesca Cossige, ki je včeraj umrl v 82. letu starosti, izrazil svoje globoko obžalovanje in svojcem pokojnika izrekel sožalje. Papež je bil takoj obveščen o Cossigovi smrti in se je z žalostjo v srcu zbral v molitvi za pokojnika, so poročali pri vatikanskem radiu. Francesco Cossiga, ki je bil na čelu Italije med leti 1985 in 1992, je umrl včeraj v zgodnjih popoldanskih urah v rimski polikliniki Gemelli.

Nekaj dni pred tem je vatikansko državno tajništvo pooblastilo msgr. Rina Fisichelo, naj se v papeževem imenu pozanima o zdravju bivšega predsednika, včeraj opoldne pa so razširili zdravniško poročilo, da je zdravje Cossige kritično.

V imenu Italijanske škofovske konference je svojcem pokojnika sožalje izrekel njen predsednik, kardinal Angelo Bagnasco. Kot je zapisal, je bil nekdanji italijanski predsednik, član krščansko-demokratske stranke, velik državnik in izkušen vernik, ki je v letih svoje akademske in politične poti uspešno uporabljal svoje življenjske izkušnje. Cossiga je bil v službi države 'v zelo kočljivih trenutkih' in je ob tem vedno izkazoval svoj čut za odgovornost in zavedanje za skupno blaginjo.

Papež Benedikt XVI. pa je izrazil sožalje tudi ob smrti nekdanjega predsednika Malte Guida de Marca in vsem svojcem, žalujočim in celotnemu malteškemu narodu podelil svoj apostolski blagoslov. V sožalnem telegramu, ki ga je podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone, piše, da je sveti oče novico o smrti Guida de Marca sprejel z veliko žalostjo.

Papež se prav tako z velikim spoštovanjem spominja pomembnega prispevka, ki ga je pokojni dal ne le na domači malteški ravni, ampak tudi na ravni mednarodne skupnosti, še posebej med svojim predsedovanjem Generalne skupščine Združenih narodov. V telegramu je tudi izpostavljeno jasno in nenehno pričevanje za vero v Kristusa, ki ga je pokojni izkazoval v vodenju političnega življenja, zato sveti oče moli, da bi se mnogi, ki opravljajo javne službe, navdihovali pri pokojnem predsedniku de Marcu.

Sožalni telegram papeža Benedikta XVI. je bil prebran med pogrebom nekdanjega malteškega predsednika. De Marco je umrl 12. avgusta v starosti 79 let.

Na fotografiji: nekdanji italijanski predsednik Francesco Cossiga

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh