Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež molil za ljubezen, spoštovanje in svobodo v družinah

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 05. 2020 / 09:43
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2020 / 10:45
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež molil za ljubezen, spoštovanje in svobodo v družinah

Danes obhajamo svetovni dan družin, razglašen leta 1993.

Foto: arhiv Družine

Papež Frančišek je med jutranjo sveto mašo v kapeli Doma sv. Marte na današnji svetovni dan družin molil za ljubezen v družinah: »Molimo za družine, da bodo rasle v Gospodovem Duhu ljubezni, spoštovanja in svobode.« Organizacija Združenih narodov je 15. maj leta 1993 razglasila za mednarodni dan družin, katerih temeljni pomen je »najpomembnejša osnovna celica vsake družbe«.

Med jutranjimi bogoslužji, ki so od 9. marca letos zaradi epidemije koronavirusa v živo predvajana prek svetovnega spleta in nekaterih televizijskih postaj, je sveti oče že večkrat molil za družine in prosil za podporo tej »najpomembnejši osnovni celici vsake družbe«. Pri tem je omenjal težave, kot so pomanjkanje življenjskega prostora, nasilje v družinah, brezposelnost ali zahtevnost šolanja otrok na domu.

Papež jutranje svete maše med koronakrizo večinoma posveča določenim skupinam ljudi, ki skrbijo za obolele, ki so sami okuženi z virusom ali pa opravljajo druge pomembne naloge. V ponedeljek bo jutranja sveta maša zadnjič predvajana v živo, saj se ta dan tudi v italijanske cerkve vračajo javna bogoslužja z udeležbo vernikov.

Kupi v trgovini

Novo
Sveto pismo (Stara in Nova zaveza) - NOV PREVOD
Sveto pismo
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh