Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: molitev je »žarek luči v največji temi«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 12. 2020 / 11:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.12.2020 / 12:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: molitev je »žarek luči v največji temi«

Papež: molitev je »žarek luči v največji temi«

Frančišek med današnjo katehezo o pomenu molitve v kriznih obdobjih.

FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je izpostavil pomen molitve v kriznih obdobjih. Molitev je »žarek luči v največji temi«, je sveti oče dejal v video nagovoru med današnjo katehezo v knjižnici apostolske palače v Vatikanu, s katerimi med epidemijo koronavirusa nadomešča redne splošne sredine avdience. »V tem ali onem trenutku svojega življenja vsi izkusimo čas potrtosti, osamljenosti.« To so človeški občutki, ki se jih ne smemo sramovati. Včasih se zdi, da se vse ruši, da je bilo doslej živeto življenje zaman.

»V teh navidez brezupnih razmerah obstaja ena sama pot,« je poudaril papež: »Krik, molitev - Gospod, pomagaj mi!« Normalno je, če ravno v težkih časih spontano začutimo potrebo, da bi se obrnili na Boga. »Bog bo odgovoril,« je zagotovil Frančišek. Toda ne smemo pozabiti, da naj bi molili tudi v srečnih časih. »Vse je milost,« je spomnil papež.

Papeževi video nagovori v obdobju epidemije koronavirusa nadomeščajo redne splošne avdience ter srečanja z romarji in obiskovalci v vatikanski dvorani Pavla VI. Trenutno vrsto katehez papež Frančišek posveča krščanski molitvi.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh