Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež nadaljuje s posveti z najvišjimi predstavniki kurije

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 05. 04. 2013 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež nadaljuje s posveti z najvišjimi predstavniki kurije

Sveti oče se je včeraj sestal s kardinaloma Harveyem in Filonijem ter z nadškofom Marinijem.

Papež Frančišek je včeraj v zasebno avdienco sprejel prefekta vatikanske Kongregacije za misijone, kardinala Fernanda Filonija. Kot so sporočili iz Vatikana, se je sveti oče kasneje sestal še s kardinalom Jamesom Michaelom Harveyem in nadškofom Pierom Marinijem.

Američan Harvey je višji duhovnik rimske bazilike sv. Pavla izven obzidja in je do lanskega novembra opravljal naloge prefekta Papeške hiše. Na tem položaju ga je nasledil nadškof Georg Gänswein, osebni tajnik nekdanjega papeža Benedikta XVI.

Italijan Marini je predsednik papeškega odbora za Svetovni evharistični kongres, med leti 1987 in 2007 pa je bil papeški ceremonjer; veljal je za zaupnika bl. Janeza Pavla II. (1978-2005), papeže pa je spremljal na skupno osemdesetih potovanjih; nazadnje je z Benediktom XVI. let 2007 obiskal Avstrijo. V letošnjem februarju je Marini v Rimu prejel avstrijsko odlikovanje, 'Veliko zlato zvezdo za zasluge v Republiki Avstriji'.

Marinijev rojak Filoni je bil do leta 2011 vatikanski notranji minister. Kongregacija za misijone, ki jo trenutno vodi, velja za eno izmed najvplivnejših in finančno najmočnejših ustanov v vatikanski kuriji.

Kongregacijo je leta 1622 ustanovil papež Gregor XV. Po odkritjih Amerike, Afrike in Azije se je kmalu pojavila potreba po razširitvi 'delovnega območja' za katoliške misijonarje.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh