Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež namenil denarno pomoč žrtvam poplav na Poljskem

Objava: 27. 05. 2010 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež namenil denarno pomoč žrtvam poplav na Poljskem

Sveti oče je s to gesto želel izraziti svojo solidarnost do vseh trpečih ter spodbuditi vse, ki popljavljencem in evakuirancem pomagajo

Papež Benedikt XVI. je žrtvam poplav na Poljskem, ki jih je povzročilo hudo deževje, namenil denarno pomoč. Vsoto je predsedniku Poljske škofovske konference nadškofu Jozefu Michaliku izročil Papeški svet Cor Unum, sveti oče pa je s to gesto želel izraziti svojo solidarnost do vseh trpečih ter spodbuditi vse, ki popljavljencem in evakuirancem pomagajo.

V nedavnih poplavah, ki so prizadele Poljsko, je življenje izgubilo okoli petnajst ljudi, na tisoče družin pa je bilo prisiljenih zapustiti svoje domove in si poiskati ustrezno zatočišče. Tovrstne naravne katastrofe na Poljskem ne pomnijo že zadnjih stošestdeset let.

Največjo škodo sta povzročili reki Odra in Visla, ko je minuli teden državo zajelo močno deževje. Najbolj prizadet je južni predel Poljske. S poljskega ministrstva za zdravje opozarjajo na nevarnost pojava tetanusa in različnih želodčnih virusov zaradi onesnaženosti pitne vode.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh