Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež nasprotuje vrednotenju alternativnih partnerskih skupnosti

Objava: 03. 12. 2010 / 08:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež nasprotuje vrednotenju alternativnih partnerskih skupnosti

Benedikt XVI. je sprejel novega madžarskega veleposlanika pri Svetem sedežu in kritično ocenil 'vedno večjo liberalizacijo ločitvenega prava' ter podporo skupnemu življenju 'na koruzi'.

Papež Benedikt XVI. ostro nasprotuje pravnemu enačenju zakonske zveze in 'alternativnih partnerskih skupnosti ter družinskih modelov'. Zakonskih pobud, katerih cilj je ovrednotenje tovrstnih skupnosti, Cerkev ne more podpreti, je sveti oče včeraj dejal ob sprejemu novega madžarskega veleposlanika pri Svetem sedežu, Gaborja Györivanyija. Tovrstni zakoni po papeževih besedah vodijo v 'relativizacijo celotne zakonodaje' in rušijo vrednostni sistem družbe.

Zakonska zveza zaradi vedno večje liberalizacije ločitvenega prava izgublja svojo vrednost, se je kritično izrazil Benedikt XVI. Tudi sobivanje moškega in ženske 'brez pravne potrditve in varstva zakona' ter partnerskih skupnosti, 'ki v kulturni in pravni zgodovini Evrope nimajo nikakršnega temelja', vodijo v slabljenje institucije zakonske zveze. Papež je ob tem pohvalil prizadevanja madžarskih politikov za sprejetje preambule v državni ustavi, ki se sklicuje tudi na krščansko dediščino.

Petdesetletni Gabor Györivanyi je leta 1994 po zaključenem študiju teologije in socioogije nastopil diplomatsko službo v domovini. Nazadnje je bil zaposlen na sedežu madžarskega zunanjega ministrstva v Budimpešti.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh