Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež nenapovedano obiskal italijanske Abruce

Objava: 09. 08. 2010 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež nenapovedano obiskal italijanske Abruce

Sveti oče Benedikt XVI. je minuli petek obiskal cerkvico Marije Pomočnice potrebnim v italijanski pokrajini Abruci in se tako ponovno spomnil vseh prizadetih v lanskoletnem potresu.

Sveti oče Benedikt XVI. je minuli petek obiskal cerkvico Marije Pomočnice potrebnim v italijanski pokrajini Abruci in se tako ponovno spomnil vseh prizadetih v lanskoletnem potresu, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža. Na praznik Gospodovega spremenjenja, ko evangelij govori o Jezusu v molitvi na gori, je sveti oče želel obiskati majhno gorsko svetišče, znano kot Marija Pomočnica potrebnim, ki stoji na meji med deželama Lazij in Abruci, je pojasnil direktor tiskovnega urada Svetega sedeža, p. Federico Lombardi. Papež se je v cerkvici zadržal v molitvi, spremljala pa ga je majhna skupina najožjih sodelavcev.

Sveti oče se je popoldne v spremstvu svojega tajnika odpravil v mesto Rocco di Mezza, kjer se je srečal s kardinalom Angelom Sodanom. Obiskal je cerkev sv. Levcija, ki je bila v lanskoletnem potresu poškodovana, in v njej molil za vse tamkajšnje prebivalce, še posebej za tiste, ki jih je lanskoletni potres kakorkoli prizadel. Prav tako se je srečal s tamkajšnjim župnikom, županom in predstavniki lokalne oblasti. Kot je zapisano v sporočilu, se je papež zvečer vrnil v svojo poletno rezidenco v Castel Gandolfu.

P. Federico Lombardi je o papeževem obisku nekaterih abruških krajev, s katerim je presenetil tamkajšnje prebivalce, spregovoril tudi za vatikanski radio. Kot je dejal, je bil papežev obisk zasebne narave in zato ni bil vnaprej objavljen. Potrdil je, da je bila kljub zasebnosti obiska papeževa pozornost usmerjena na vse prizadete v potresu. Zaradi zasebne narave obiska pa ni bilo organizirano srečanje z lokalnim prebivalstvom. Kljub temu so tisti, ki so se v času papeževega obiska prav tako nahajali na krajih, ki jih je obiskal, svetega očeta lahko videli in ga pozdravili.

Papež Benedikt XVI. je 4. julija letos obiskal tudi mesto Sulmona, približno 50 km oddaljeno od tokrat obiskanih krajev.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh