Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Neprijetne vesti nam ne smejo vzeti poguma

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 02. 01. 2013 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Neprijetne vesti nam ne smejo vzeti poguma

Po mnenju Benedikta XVI. o dobrih delih mediji pogosto ne poročajo; verniki moramo novo oznanjevanje vere vzeti za svojo prednostno nalogo.

S slovesno molitvijo večernic v baziliki sv. Petra je papež Benedikt XVI. obeležil zaključek minulega leta. V svojem nagovoru je kristjane pozval, naj jim poplava neprijetnih vesti ne vzame poguma. »Kristjan je človek upanja, tudi in ravno v temi, ki pogosto vlada v svetu«, je dejal Benedikt XVI. Kdor želi resnično razumeti svet, se ne sme opirati zgolj na tovrstne vesti, pač pa potrebuje tudi čas za tišino in meditacijo. Bog nam govori predvsem v takšnih trenutkih, je zatrdil papež.

Po mnenju svetega očeta pa je težko doumeti to globoko resnico, kajti 'zlo vedno ustvarja več hrupa kot dobrota'. Umori, nasilna dejanja in krivice so običajno 'vredni poročanja', medtem ko dejanja ljubezni in vsakdanja, zaupna in potrpežljiva prizadevanja pogosto ostajajo v senci. Tudi iz tega razloga ne smemo ostati zgolj pri novicah, če želimo resnično razumeti svet in življenje.

V trenutkih tišine lahko doumemo številna dobra dela, ki jih mediji pogosto sploh ne omenjajo, je dejal papež. Takšna izkušnja nam varuje dušo pred 'neizogibnimi prizadetostmi vsakdana'. Kristus je 'človek upanja, tudi in ravno v temi, ki pogosto vlada v svetu in ni odvisna od Božjih načrtov, temveč od napačnih odločitev ljudi'.

Sveti oče je obenem pozval k nujnemu oznanjevanju vere. Osebno udejanjanje vere in prisotnost vere v javnosti sta v različnih kulturnih okoljih ovirana, je pojasnil Benedikt XVI. Cerkev se mora posebej posvetiti mladim, spremljati pa mora tudi mlade starše po krstu njihovih otrok.

Ob zaključku večernic je v baziliki sv. Petra zadonela tradicionalna hvalnica 'Te Deum', zatem pa se je sveti oče napotil k jaslicam na Trgu sv. Petra. Ob letošnjem božiču pokrajina okoli prizora Jezusovega rojstva predstavlja južnoitalijansko pokrajino Basilikato.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh