Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež obedoval z ubogimi

Objava: 28. 12. 2010 / 10:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež obedoval z ubogimi

Njegova soseda za mizo sta bila s Kitajske in s Haitija.

Papež Benedikt XVI. je na drugi dan božičnih praznikov v Vatikanu obedoval z oskrbovanci različnih rimskih skupnosti Misijonark ljubezni. Okoli petsto dvajset revežev in brezdomcev skupaj s svojimi skrbniki se je odzvalo papeževemu vabilu in se v nedeljo opoldne zbralo v vatikanski dvorani Pavla VI., kjer sicer običajno prirejajo redne tedenske avdience.

Na kosilo je bilo povabljenih tudi okoli sto redovnikov in redovnic iz kontemplativnih redovnih skupnosti, povod za slavnostno pobožično kosilo pa je bila stota obletnica rojstva ustanoviteljice reda Misijonark ljubezni, bl. Matere Terezije iz Kalkute.

Kmalu po trinajsti uri je v dvorano Pavla VI. vstopil sveti oče. Pozdravil je vrsto gostov, ki so sedeli za dolgo mizo v atriju dvorane. Med pozdravom je ena izmed redovnic papežu po indijskem običaju okoli vratu položila rumeno-belo cvetlično verigo, na eni od sten dvorane pa je visel velik portret matere Terezije.

Benedikt XVI. je sedel za mizo s štirinajstimi drugimi udeleženci. Pred jedjo je vodil molitev očenaša. Prva jed za povabljence je bila 'Lasagna alla bolognese con ragu', sledil je telečji golaž s krompirjem iz pečice, za posladek pa so postregli s tradicionalnim italijanskim božičnim pecivom s čokolado in s skodelico kave.

Za mizo s papežem sta med drugim sedela mož s Kitajske, Bo Quing He, in Haitijec z umetniškim imenom 'Steve Michael Iceberg' na invalidskem vozičku. Za istim omizjem je bil še musliman in Etiopije, Abdullah Adus Adil, ki je reden gost v ljudski kuhinji redovne skupnosti 'Dono di Maria' v neposredni bližini Trga sv. Petra.

Članice redovne skupnosti Misijonark ljubezni so se pred vatikansko dvorano za avdience zbrale že v zgodnjih jutranjih urah, kasneje pa so tja z avtobusi pripeljali še ostale goste s skupno sedmih rimskih socialnih postojank omenjenega reda, ki s toplimi obroki redno oskrbuje okoli sto povabljencev.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh