Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež počastil spomin na žrtve nesreče z žičnico

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 05. 2021 / 12:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2021 / 12:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež počastil spomin na žrtve nesreče z žičnico

Papež počastil spomin na žrtve nesreče z žičnico

Vatikan je objavil sožalno pismo družinam 14 žrtev nesreče v italijanskem mestu Stresa.

Nesreča z žičnico v severni Italiji FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek se je »z veliko bolečino« odzval na nesrečo z žičnico, ki je minulo binkoštno nedeljo na severu Italije zahtevala več smrtnih žrtev. Kot poroča avstrijski Kathpress, so v Vatikanu danes objavili sožalno pismo svetega očeta družinam pokojnih turistov. Papež je v njem zapisal, da ganjen misli na številne ljudi, katerih življenje se je zaključilo na tako tragičen način. Obenem je zagotovil svoje molitve za petletnega Eitana, ki je hudo poškodovan edini preživel tragično nesrečo.

V letoviškem kraju Stresa ob jezeru Maggiore je na binkoštno nedeljo iz doslej neznanih razlogov pred prihodom na goro Mottarone v globino okoli stotih metrov strmoglavila kabina žičnice. Med potniki so bili tudi otroci. Nesreča je v Italiji sprožila številna ugibanja glede varnosti tovrstnih prevozov in globoko žalost med tamkajšnjimi prebivalci. Predsednik države, Sergio Mattarella, predsednik tamkajšnje vlade Mario Draghi in predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Gualtiero Bassetti, so izrazili svojo globoko prizadetost zaradi tragedije.

Posebna komisija naj bi ugotovila, zakaj je prišlo do smrtonosnega padca kabine. Tudi krajevni škof, 71-letni Franco Giulio Brambilla iz Novare, je po nesreči spodbudil pristojne, naj storijo vse, da se kaj podobnega ne bi več ponovilo. Žrtve so po večmesečnih omejitvah zaradi koronaepidemije »želele užiti malce normalnosti in lepot narave«. Vsem turistom, ki prihajajo v te kraje, je treba zagotoviti »največjo možno varnost,« je poudaril škof Brambilla.


Reševalci na kraju nesreče FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh