Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež poročil par med letom v Čilu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 01. 2018 / 08:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež poročil par med letom v Čilu

Po osmih letih civilnega zakona je Frančišek predlagal še cerkveno poroko: »Se želita poročiti? Pa opravimo to kar zdaj.«

V družbi papeža Frančiška ni nikoli dolgčas, poroča spletni portal Aleteia: dva člana osebja med letom s papežem Frančiškom sta izkoristila priložnost za sklenitev cerkvenega zakona. 39-letna Paula Podest in 41-letni Carlos Ciuffardi iz Čila sta si včeraj v navzočnosti svetega očeta po osmih letih od civilne poroke podelila še zakrament svetega zakona. Paula in Carlos imata že dva otroka, šestletno Raffaelo in triletno Isabello.



Poroka je bila opravljena na predlog papeža, potem ko so mu bili predstavljeni vsi člani posadke med letom iz Santaiaga v Iquique. Na vprašanje, ali sta poročena, je Ciuffardi pojasnil, da se leta 2010 nista uspela cerkveno poročiti, kot sta načrtovala, ker je bila domača cerkev uničena v potresu. Frančišek je nato vprašal: »Ali se želita poročiti? Pa opravimo to kar zdaj.« Potrebne dokumente o civilni poroki sta imela s seboj, eden od kardinalov na letalu pa je na roko spisal dokument o sklenitvi cerkvene poroke. Poročni priči sta bili lastnik letalske družbe Latam, Ignacio Cueto, in msgr. Mauricio Rueda Beltz.

Po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika Grega Burka je bila to prva poroka v takšnih okoliščinah. Tudi papeževo spremstvo je bilo ob tej Frančiškovi gesti zelo presenečeno. »Mislim, da je poroka veljavna«, je pripomnil Burke.



Vir: Kathpress / Aleteia / RO
Foto: www.si.aleteia.org

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh