Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež potrdil popolni odpustek ob svetovnem srečanju družin

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 05. 2018 / 14:03
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2018 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež potrdil popolni odpustek ob svetovnem srečanju družin

Lahko ga bodo prejeli udeleženci srečanja v Dublinu.

Vsi udeleženci dogodkov na IX. svetovnem srečanju družin med 21. in 26. avgustom letos v irski prestolnici Dublin ter vsi, ki bodo srečanje spremljali preko televizije in radia ali v duhu, bodo lahko pod splošnimi pogoji prejeli popolni odpustek v skladu z odlokom, ki ga je 21. maja izdala Apostolska penitenciarija. Papež Frančišek to možnost ponuja, da bi bili vsi sodelujoči »duhovno kar najbolj pripravljeni« na veliki dogodek, je zapisano v odloku.

Kako prejeti popolni odpustek

Udeleženci srečanja bodo odpustek lahko prejeli, če bodo »pobožno sodelovali na kakšnem izmed dogodkov med IX. svetovnim srečanjem družin, pod običajnimi pogoji zakramentalne sprave, prejema svetega obhajila, molitve po namenu svetega očeta in s srcem, povsem oddaljenim od greha«.

Za tiste, ki se srečanja v Dublinu ne bodo mogli osebno udeležiti, odlok predvideva, da bodo odpustek lahko prejeli, če bodo poleg opravljenih splošnih pogojev »duhovno povezani z verniki v Dublinu, kot ena družina molili Očenaš in izpovedali vero ter druge pobožne molitve, da bi izprosili Božjega usmiljenja za določen namen, posebej kadar bodo papeževe besede predvajane preko televizije ali radia«.

Popolni odpustek pa je potrjen tudi za vse vernike, ki bodo s spokorjenim srcem molili za družine v času svetovnega srečanja.

Svetovno srečanje družin v številkah

Na srečanje je trenutno prijavljenih 22.000 ljudi iz več kot stotih držav, na delu pa je že več kot 3.500 prostovoljcev. Uradna ikona srečanja v teh dneh potuje po irskih škofijah in številne redovne skupnosti so že zagotovile svoje molitve za blagoslov dogodka.

Kot poroča Radio Ognjišče, bo rdeča nit srečanja papeževa apostolska spodbuda Radost ljubezni, papež Frančišek pa je poleg omenjenega dokumenta pripravil tudi 33 katehez o družini ter ob tem izpostavil njeno osrednje mesto v Cerkvi in družbi.

Vir: Vatican News / Radio Ognjišče
Foto: Vatican News / ANSA

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh