Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež povabljen v Kompostelo

Objava: 05. 02. 2009 / 15:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež povabljen v Kompostelo

Po poročanju avstrijske katoliške agencije Kathpress je španski predsednik vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero papeža Benedikta XVI. v svetem letu 2010 povabil v Kompostelo. Vabilo je izročil vatikanskemu državnemu tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju, ki se je minulo sredo mudil na obisku v Madridu. V galicijskem romarskem središču Santiago de Compostela praznujejo sveto leto vsakokrat, ko je 25. julij, god apostola Jakoba, nedelja.

Če se bo papež povabilu odzval, bo to že njegov drugi obisk Španije. Leta 2006 se je udeležil svetovnega srečanja družin v Valenciji. Naslednje potovanje v Španijo je bilo predvideno šele za leto 2011, ko bo v Madridu svetovno srečanje mladih. Skupne priprave na to srečanje so bile tudi glavna tema pogovorov v madridski kraljevi palači, kamor je španski kralj Juan Carlos povabil kardinala Bertoneja in španskega predsednika vlade.

Ni pa znano, ali sta se v pogovoru na štiri oči vatikanski državni tajnik in Zapatero dotaknila napetosti, ki vlada med madridsko vlado in Svetim sedežem zaradi vrste spornih reform španskih socialistov.

Namestnica predsednika vlade Maria Teresa Fernandez de la Vega je na srečanju s kardinalom Bertonejem upravičevala predvideno liberalizacijo zakona o splavu, kot tudi nadomestitev verskega pouka s predmetom 'Educacion civica' (državljanska vzgoja). Obenem je zagotovila, da španska vlada s tem ne krši sporazuma s Svetim sedežem.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh