Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež preko skypa nagovoril vernike v Buenos Airesu

Objava: 20. 03. 2013 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež preko skypa nagovoril vernike v Buenos Airesu

Frančišek bi si očitno želel obiskati svojo domovino.

Ustoličenje papeža Frančiška so v živo spremljali tudi številni katoličani v njegovi domovini. Na tisoče se jih je včeraj zbralo pred velikimi zasloni na trgu Plaza del Mayo pred stolno cerkvijo v Buenos Airesu. Na presenečenje vseh je papež Frančišek pred začetkom slovesnosti v Rimu preko skypa osebno nagovoril vernike v svoji nekdanji škofiji.

“Prosim vas za uslugo: vsi hodite skupaj; pazite drug na drugega, pazite nase; ne delajte si slabo, pazite se, varujte življenje, varujte družino, varujte naravo, otroke, ostarele.« Sveti oče je vernike spodbudil, naj se ne sovražijo, ne prepirajo, naj pustijo ob strani zavist in naj nikogar ne ranijo. »Veliko se pogovarjajte, da bo tako med vami ostala živa želja po medsebojni podpori, da bo vaše srce vedno bolj raslo in se boste približevali Bogu,« je povedal papež. »Bog je dober, vedno odpušča, razume, ne bojte se ga; je Oče, približajte se mu,« so bile papeževe besede argentinskim vernikom.

Papež je svojo nekdanjo argentinsko skupnost še prosil, naj zanj moli: “Ne pozabite na škofa, ki je daleč stran, vendar vas ima zelo rad.”

Frančišek bi si očitno želel obiskati svojo domovino. Kot je ob zaključku avdience v Vatikanu pojasnila argentinska predsednica Cristina Fernandez de Kirchner, je papeža že povabila na obisk. Sveti oče ima sicer izredno natrpan urnik, toda kot je časnikarjem pojasnila Fernandez de Kirchnerjeva, ‘je njegova velika želja še kdaj obiskati Argentino.”

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh