Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež prihodnjega novembra ponovno potuje v Afriko

Objava: 01. 12. 2010 / 15:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež prihodnjega novembra ponovno potuje v Afriko

Tokratni cilj romanja svetega očeta bo zahodnoafriška država Benin.

Papež Benedikt XVI. bo prihodnje leto med 18. in 20. novembrom odpotoval v zahodnoafriško državo Benin, je minuli teden v Rimu potrdil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

Sveti oče bo med svojim drugim afriškim potovanjem predstavil zaključni dokument afriške sinode iz oktobra 2009. Obenem bo z verniki v Beninu slovesno obeležil stopetdeseto obletnico začetka katoliškega misijona v tej zahodnoafriški državi.

Papež bo v Benin odpotoval na povabilo tamkajšnjega predsednika Bonija Yayija in njegove vlade ter Beninske škofovske konference, so še sporočili iz Vatikana. Afriška sinoda je v Vatikanu potekala med 4. in 25. oktobrom lani, moto zasedanja pa je bil 'Cerkev v Afriki v službi sprave, pravičnosti in miru'. Zaključni dokument naj bi bil temelj za pastoralo afriške Cerkve v prihodnjih letih.

Papež Benedikt XVI. je v Afriko prvič odpotoval marca 2009, ko je obiskal Kamerun in Angolo. Ostala potovanja bodo svetega očeta prihodnje leto vodila na Hrvaško (junija), v Španijo (avgusta) in v Nemčijo (septembra).

Iz Benina prihaja tudi msgr. Barthélemy Adoukonou, eden izmed najožjih papeževih sodelavcev, ki je v Vatikanu tajnik Papeškega sveta za kulturo.

Msgr. Adoukonou je bil rojen leta 1942 v Abomeyu in je skupaj z dunajskim nadškofom Christophom Schönbornom v Regensburgu študiral pri prof. Josephu Ratzingerju. Dolgo časa je bil član Mednarodne teološke komisije. V Afriki je bil msgr. Adoukonou docent in vodja številnih duhovniških semenišč, deloval pa je tudi kot profesor v Abidjanu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh