Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pripravlja govore o kardinalu Newmanu

Objava: 22. 07. 2010 / 09:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pripravlja govore o kardinalu Newmanu

Medtem ko sveti oče preživlja mesec julij v mirnem hladu apostolske palače v Castel Gandolfu, svoj čas posveča pripravi številnih pomembnih dokumentov.

Medtem ko sveti oče preživlja mesec julij v mirnem hladu apostolske palače v Castel Gandolfu, svoj čas posveča pripravi številnih pomembnih dokumentov. Na seznamu 'nujnih opravkov' so tudi govori, ki naj bi jih vernikom predstavil med svojim obiskom v Veliki Britaniji septembra letos.

Številni časniki so ugibali o tem, s čim se bo Benedikt XVI. ukvarjal med svojim ‘dopustom’ v papeški letni rezidenci. Italijanski časnik ‘Il Foglio’ pa je v svoji nedeljski izdaji objavil pregled papeževih dejavnosti v času, ki ga preživlja v Castel Gandolfu.

Sveti oče naj bi se trenutno ukvarjal s tremi osrednjimi deli. Med njimi naj ne bi bilo pisanja novega knjižnega dela, kot so sprva poročali v italijanskih medijih, pač pa dodatek k zbirki knjig ‘Jezus iz Nazareta’, temeljni okvir za njegovo četrto okrožnico, in njegovi nagovori za poznopoletno obisk Škotske in Anglije. Kot so zapisali v nedeljski izdaji časnika ‘Il Foglio’, naj bi dodatek h knjigam o Jezusu iz Nazareta vseboval zapis o Jezusovem otroštvu, kot ga predstavljata Matejev in Lukov evangelij, v okrožnici pa naj bi predstavil svoje poglede na vero, kar je logično nadaljevanje prvih treh okrožnic, ki so osredotočene na socialna vprašanja, ljubezen in upanje.

V tem času sveti oče pripravlja tudi osnutke za svoje govore o britanskem kardinalu Johnu Henryju Newmanu, saj je bil lik nekdanjega anglikanskega prelata pomemben dejavnik v oblikovanju sedanjega papeža in njegov prispevek bo lahko nosil izredno težo v sedanjem položaju Cerkve. Program papeževega obiska na Otoku ponuja številne priložnosti za razmislek o kardinalovem življenju, med drugim obred njegove razglasitve za blaženega, ki ga bo sveti oče vodil četrti, zadnji dan svojega obiska v Veliki Britaniji.

Ob podrobnem pregledu potovalnega programa so priložnosti, ob katerih bo sveti oče lahko spregovoril o kardinalovem življenju, srečanje s predstavniki anglikanske Cerkve v Londonu, pod vodstvom canterburyjskega nadškofa Rowana Williamsa, pa slovesno maševanje v westminstrski katedrali, molitvena vigilija v londonskem Hyde Parku, in seveda sama razglasitvena slovesnost v Birminghamu v nedeljo, 19. septembra.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh