Zapri
Iskanje

Papež sinodalnim očetom: bodite odprti za življenjsko stvarnost

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 10. 2015 / 12:37
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež sinodalnim očetom: bodite odprti za življenjsko stvarnost

Frančišek med sklepnim bogoslužjem: pustimo čas razvoju v Cerkvi.
Papež Frančišek je katoliške škofe ob sklepu vesoljne škofovske sinode o zakonski zvezi in družini pozval k večjemu smislu za življenjsko stvarnost. Videti bi morali, »kaj se resnično dogaja« in ne le to, »kaj si želimo videti«, je sveti oče dejal med včerajšnjim sklepnim sinodalnim bogoslužjem v baziliki sv. Petra v Vatikanu. Vera, ki ni zakoreninjena v življenju ljudi, ostaja brez sadu in gluha za težave sedanjega časa. Jezus od nas ne zahteva, da ostajamo v zarisanih tirnicah. »Lahko o Njem govorimo in Zanj delamo, pa vendar živimo daleč stran od Njegovega srca, ki se razdaja vsem ranjenim«, je pojasnil papež Frančišek.Škofe je sveti oče posvaril pred življenjem »duhovnosti praznih obljub« in pred tem, da bi se »navadili na milosti«. Še posebej v današnjem času je Cerkev poklicana k usmiljenju do ljudi, srečanje z Jezusom pa nam daje moč, da prestanemo tudi najtežje preizkušnje.

Frančišek je obenem tudi opozoril, da je potrebno razvoju v katoliški Cerkvi pustiti čas. »Vera po načrtu«, ki bi delovala po določeni časovni shemi, ne obstaja. Papež je opozoril tudi pred stališčem, ki izhaja iz dejstva, da »vemo, kam gremo in koliko časa potrebujemo za pot; vsi se morajo držati našega ritma in vsako nenačrtovano posredovanje je nedobrodošlo«.

Papež je ob zaključku sinodalnega zasedanja vsem sinodalnim očetom podaril knjigo o škofovstvu, delo argentinskega jezuita p. Diega Faresa z naslovom »Vonj po pastirjih«. P. Fares v njej pojasnjuje predstave o škofovskem poklicu, kot jih vidi papež Frančišek.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Duhovna rast
23,50€ Poglej izdelek: Klic k usmiljenju
Nalaganje
Nazaj na vrh