Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež spodbudil Bushev 'ne' raziskavam na izvornih celicah zarodkov

Objava: 02. 11. 2010 / 11:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež spodbudil Bushev 'ne' raziskavam na izvornih celicah zarodkov

9. novembra naj bi izšli spomini nekdanjega ameriškega predsednika.

Nekdanji ameriški predsednik George W. Bush je pri svoji odločitvi, da zavrne financiranje raziskav na izvornih celicah zarodkov, upošteval tudi mnenje papeža Janeza Pavla II. Tako je zapisano v predsednikovih spominih, ki naj bi v knjižni obliki z naslovom 'Decision Points' (Točke odločanja) izšli 9. novembra letos, poročajo pri ameriški katoliški agenciji CNA.

Ob prvem srečanju med papežem in predsednikom Bushem julija 2001 se je Janez Pavel II. ostro zavzel za 'kulturo življenja' v Združenih državah Amerike, je zapisano v spominih. Po besedah nekdanjega ameriškega predsednika si je le-ta papeževe besede vzel k srcu, saj je bil nad papeževo vizijo prihodnosti in nad njegovim osebnim nastopom izjemno navdušen. Mesec dni kasneje je tedanji ameriški predsednik ukinil državno podporo raziskavam na izvornih celicah zarodkov.

V svojih spominih Bush po besedah svojega založnika podrobno opisuje tudi svojo odločitev za vojaško posredovanje v Iraku leta 2003. Na tem področju s papežem nista našla skupne besede. Janez Pavel II. je večkrat javno nasprotoval t.i. 'Bushevi doktrini', ki je upravičevala 'preprečevalno vojno' proti tistim državam, ki naj bi predstavljale grožnjo za Združene države Amerike.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh