Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel generalnega tajnika Ekumenskega sveta Cerkva

Objava: 06. 12. 2010 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel generalnega tajnika Ekumenskega sveta Cerkva

Norveški luteranski teolog Olav Fykse Tveit je v petek z delegacijo omenjenega sveta prispel na tridnevni obisk v Vatikan.

Papež Benedikt XVI. je minulo soboto sprejel generalnega tajnika Ekumenskega sveta Cerkva Olava Fykseja Tveita, ki je v petek z delegacijo omenjenega sveta prispel na tridnevni obisk v Vatikan. To je bil uradni obisk v skladu z običajem, po katerem se novoizvoljeni generalni tajnik Ekumenskega sveta Cerkva sreča s svetim očetom. Devetinštiridesetletni norveški luteranski teolog Tveit, ki velja za izkušenega cerkvenega diplomata z odličnimi organizacijskimi sposobnostmi, je bil za generalnega tajnika imenovan konec avgusta lansko leto, položaj pa je uradno nastopil januarja letos.

V okviru svojega obiska v Vatikanu se je srečal s predstavniki Papeškega sveta za pospeševanje edinosti med kristjani, obiskal pa je tudi sedež Skupnosti svetega Egidija, kjer je potekalo ekumensko molitveno srečanje, na katerem je pridigal Tveit. Na programu njegovega obiska je bilo tudi srečanje s člani Gibanja fokolarov, bogoslužje v metodistični cerkvi v Rimu ter srečanje s predstavniki protestantske skupnosti v Rimu.

Tveita so v Vatikanu in Rimu spremljali njegova soproga Anna Bjorvatten, podtajnik Ekumenskega sveta Cerkva Georges Lemopoulos, predstojnik komisije Vera in cerkvena ureditev John Gibaut, programski direktor Ekumenskega sveta Martin Robra, odgovorna za vlogo žensk v Cerkvi Fulata Mbano-Moyo in direktor komunikacij Mark Beach.

Ekumenski svet Cerkva je bil ustanovljen leta 1948 v Amsterdamu, danes pa mu pripada tristo devetinštirideset Cerkva in cerkvenih skupnosti iz stodesetih držav. Po vsem svetu zastopa okoli petsto šestdeset milijonov kristjanov.

Na fotografiji: Olav Fykse Tveit

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh