Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel metropolita Hilariona, »zunanjega ministra« ruskega pravoslavja

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 22. 12. 2021 / 12:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.12.2021 / 12:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež sprejel metropolita Hilariona, »zunanjega ministra« ruskega pravoslavja
Papež Frančišek in metropolit Hilarion. FOTO: Vatican Media

Papež sprejel metropolita Hilariona, »zunanjega ministra« ruskega pravoslavja

Papež Frančišek se je pred današnjo splošno avdienco srečal z metropolitom Volokolamska Hilarionom Alfejevim, »zunanjim ministrom« Ruske prvoslavne cerkve.

Cerkvena dostojanstvenika sta se po navedbah Radia Vatikan sestala v delovnem studiu dvorane Pavla VI. Med pogovorom v bratskem duhu sta razpravljala o nekaterih temah, ki predstavljajo obojestransko zaskrbljenost in zaradi katerih je potrebno skupno prizadevanje pri iskanju konkretnih človeških in duhovnih odgovorov, so po srečanju, ki je trajalo približno eno uro, sporočili z vatikanskega tiskovnega urada.

Hilarion je papežu podaril ikono Matere Božje Znamenja, sveti oče pa je metropolitu podaril mozaik s podobo Marije Božje ustrežljivosti.

Papež je metropolitu izrazil svojo hvaležnost za voščili ob njegovem petinosemdesetem rojstnem dnevu, ki mu ju je Hilarion izročil v svojem imenu in v imenu ruskega patriarha Kirila I. Papež Frančišek je nato izrazil svojo naklonjenost in bližino ruski Cerkvi in njenemu patriarhu Kirilu, ki je pred kratkim obhajal petinsedemdeseti rojstni dan. Sveti oče se z hvaležnostjo spominja bratske poti, ki sta jo doslej opravila skupaj, ter srečanja in pogovora v Havani leta 2016.

Po pogovoru sta si papež Frančišek in metropolit Hilarion izmenjala darove: Hilarion je papežu podaril ikono Matere Božje Znamenja, sveti oče pa je metropolitu podaril mozaik s podobo Marije Božje ustrežljivosti (synkatabasis) in izvode papeških dokumentov, pa tudi Poslanico za mir 2022 in dokument o človeškem bratstvu.

Nalaganje
Nazaj na vrh