Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel okoli sedem tisoč članov Neokatehumenske poti

Objava: 18. 01. 2011 / 09:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel okoli sedem tisoč članov Neokatehumenske poti

Neokatehumenska pot že več kot štirideset let prispeva k oživljanju in utrjevanju krščanstva v škofijah in župnijah, pospešuje postopno in korenito odkrivanje bogastva svetega krsta ter pomaga okušati božansko, nebeško življenje, ki ga je Gospod začel s svojim učlovečenjem.

Papež Benedikt XVI. je včeraj sprejel okoli sedem tisoč članov Neokatehumenske poti, med njimi tudi ustanovitelja gibanja Kika Arguella in Carmen Hernandez, poročajo pri vatikanskem radiu. Sveti oče je med srečanjem poslal dvestotrideset družin v misijone v šestinštirideset različnih držav ter v trinajst novih misijonov ad gentes. Kot je povedal v nagovoru, Neokatehumenska pot že več kot štirideset let prispeva k oživljanju in utrjevanju krščanstva v škofijah in župnijah, pospešuje postopno in korenito odkrivanje bogastva svetega krsta ter pomaga okušati božansko, nebeško življenje, ki ga je Gospod začel s svojim učlovečenjem, ko je prišel med nas in se rodil kot eden od nas.

Papež je omenil tudi dokončno sprejetje statuta Neokatehumenske poti leta 2008 ter nedavno odobritev katehetskega direktorija. Kot je poudaril, je Cerkev v Neokatehumenski poti prepoznala poseben dar Svetega Duha, ki teži k vključevanju v veliko ubranost cerkvenega telesa. V tej luči je papež vse spodbudil, naj iščejo vedno globlje občestvo s svojimi pastirji ter vsemi sestavnimi deli Cerkva in cerkvenimi okolji, v katere so poklicani. Bratsko občestvo med Jezusovimi učenci je namreč prvo in največje pričevanje v imenu Jezusa Kristusa, je dejal papež. Posebej je izrazil veselje nad tem, da v različne dele sveta pošilja več kot dvesto novih družin, ki so se velikodušno dale na razpolago in se odpravljajo v misijone ter se tako pridružujejo okrog šeststotim že delujočim družinam na petih celinah. Prav tako je izrazil veselje nad trinajstimi novimi misijoni ad gentes, ki so poklicani k uresničitvi nove cerkvene prisotnosti v zelo sekulariziranih okoljih v različnih državah ali v krajih, kamor Kristusovo sporočilo še ni prišlo. Pri tem je izpostavil, da 'ob sebi lahko vedno čutijo živo prisotnost vstalega Gospoda in spremljanje mnogih bratov, kot tudi papeževo molitev'.

Sveti oče je pozdrave namenil tudi oseminsedemdesetim duhovnikom ter več kot dva tisočim semeniščnikom, ki so na srečanje s papežem prispeli iz škofijskih semenišč Redemptoris Mater po Evropi. Dejal jim je, da so posebno in zgovorno znamenje dobrih sadov, ki se lahko rodijo iz ponovnega odkritja milosti lastnega krsta. Položil jim je na srce, naj postanejo duhovniki, zaljubljeni v Kristusa in v njegovo Cerkev, zmožni prenašati svetu radost, da so se srečali z Gospodom in da mu lahko služijo. Izpostavil je še, da je vse Božje ljudstvo poslano oznanjat Božjo besedo, kar je obveza vseh kristjanov, ki sledi iz krsta. Pri tem je Benedikt XVI. pozval k branju apostolske spodbude Verbum Domini, ki govori o poslanstvu Cerkve in oznanjevanju Božje besede svetu, pri čemer naj bi kristjani pustili Svetemu Duhu, da nas naredi podobne samemu Kristusu in na ta način bi oznanjali Besedo z vsem svojim življenjem.

Na fotografiji: ustanovitelj gibanja Kiko Arguello se veseli odobritve katehetskega direktorija

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh