Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel predsednika španske vlade Joseja Luisa Zapatera

Objava: 11. 06. 2010 / 07:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel predsednika španske vlade Joseja Luisa Zapatera

Benedikt XVI. in španski premier sta spregovorila o mednarodni politiki ter o bilateralnih odnosih med Španijo in Svetim sedežem

Sveti oče Benedikt XVI. je včeraj v Vatikanu sprejel predsednika španske vlade Joseja Luisa Zapatera, ki se je nato sestal še s papeževim državnim tajnikom, kardinalom Tarcisijem Bertonejem, in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami, nadškofom Dominiqom Mambertijem. Kot so sporočili s Svetega sedeža, sta papež in Zapatero med polurnim srečanjem spregovorila o razmerah v Evropi ter gospodarski in finančni krizi in o vlogi etike pri reševanju te težave.

Sogovornika sta razpravljala tudi o vprašanjih, povezanih z državami Srednje Amerike in Karibov, ter o razmerah na Bližnjem vzhodu. Osrednja točka pogovora so bili bilateralni odnosi med Španijo in Svetim sedežem ter položaj katoliške Cerkve v tej državi, pri čemer sta Benedikt XVI. in predsednik španske vlade posebej izpostavila novo zakonodajo na področju verske svobode, svetost življenja od spočetja do naravne smrti, ter pomen vzgoje in izobraževanja.

Glede papeževega potovanja v Španijo, kamor sveti oče odhaja novembra letos, in svetovnega dneva mladih v Madridu prihodnje leto, pa sta sogovornika izpostavila potrebo po sodelovanju španske vlade pri izvedbi obeh dogodkov, so še sporočili s Svetega sedeža. Med novembrskim potovanjem bo papež med drugim obiskal romarsko središče Santiago de Compostela in Barcelono. Benedikt XVI. je v Španijo poromal že leta 2006, ko se je v Valencii udeležil mednarodnega dneva katoliških družin.

Kot je novinarjem sporočil Zapatero po zaključku avdience, je ‘srečanje za Španijo potekalo zelo dobro’. Španski premier je papežu podaril sliko samostana San Lorenzo de El Escorial, Benedikt XVI. pa se je svojemu gostu oddolžil z bronastim reliefom Vatikana iz 18. stoletja ter z zbirko papeških medalj.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh