Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ustanovil Sklad za katoliško zdravstvo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 10. 2021 / 10:14
Oznake: Cerkev, Vatikan, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2021 / 10:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež ustanovil Sklad za katoliško zdravstvo
Kip Janeza Pavla II. pred rimsko polikliniko Gemelli FOTO: Vatican Media

Papež ustanovil Sklad za katoliško zdravstvo

Papež Frančišek je pred dnevi s posebnim odlokom ustanovil Sklad za katoliško zdravstvo, ki ga bo vodil predsednik odbora za upravljanje imetja Apostolskega sedeža (APSA) Nunzio Galantino.

Sveti oče je v dokumentu zapisal, poroča Radio Vatikan, da z veseljem sprejema prošnjo, ki jo je prejel »z različnih koncev, za neposredno posredovanje Svetega sedeža v pomoč in podporo cerkvenim ustanovam, katerih edini namen je izboljšanje zdravja bolnikov in lajšanje njihovega trpljenja, tudi s sodelovanjem dobrotnikov, ki jim je posebej blizu skrb Cerkve za najšibkejše in pomoči potrebne«.

Namen sklada bo nudenje gospodarske podpore cerkvenim zdravstvenim ustanovam, da bi se ohranila karizma ustanoviteljev.

Zato s posebnim odlokom ustanavlja »Sklad za katoliško zdravstvo«, katerega namen bo »nudenje gospodarske podpore cerkvenim zdravstvenim ustanovam, da bi se ohranila karizma ustanoviteljev, vključitev v mrežo podobnih struktur v Cerkvi ter s tem njihov izključno dobrodelni namen v skladu z družbenim naukom Cerkve«, kjer bodo seveda za to dani ustrezni pogoji.

Sklad za katoliško zdravstvo bodo poleg statuta urejali cerkveni zakoni in posebni predpisi, ki urejajo ustanove Svetega sedeža.

Nalaganje
Nazaj na vrh