Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v velikem tednu: svet je v temi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 03. 2021 / 12:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2021 / 12:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež v velikem tednu: svet je v temi

Papež v velikem tednu: svet je v temi

Frančišek med splošno avdienco: tudi danes je veliko križanih.

FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je med splošno avdienco v letošnjem velikem tednu opozoril na trpljenje in neugodne razmere po vsem svetu. »Tudi v današnjem času je veliko križanih, ki so podobe križanega Jezusa, v njih je Jezus,« je sveti oče dejal v video nagovoru, ki so ga neposredno predvajali iz knjižnice v apostolski palači.

Papež je v nagovoru izpostavil, da se je svet znašel v temi, ob tem pa opozoril na »vse vojne, ki se odvijajo v tem trenutku, na vse otroke, ki umirajo od lakote, na otroke brez izobraževanja, na ljudstva, ki so v celoti uničena zaradi vojne in terorizma«, na trgovino z drogami, korupcijo in splav. K temu je treba dodati še vse trpljenje, ki ga zadnje leto dni povzroča epidemija koronavirusne bolezni.

Sredi vseh teh stisk je Kristusov križ kot nekakšen svetilnik v temi, »ki kaže pristanišče ladjam, ki so sredi nevihte še vedno na odprtem morju. Kristusov križ je znamenje upanja, ki ne razočara, in nam govori, da nobena solza, noben stok nista izgubljena v odrešenjskem načrtu Boga«. »Jezus je vstopil v prepad trpljenja, da bi ga v moči Božje ljubezni odrešil in spremenil,« je zatrdil voditelj Katoliške cerkve. Po njegovih besedah nam vstali Kristus daje gotovost, da dobro vedno zmaga nad zlom in življenje vedno premaga smrt.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh