Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Velikonočno veselje prenesimo v vsakdanje življenje

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 02. 04. 2013 / 07:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Velikonočno veselje prenesimo v vsakdanje življenje

Nagovor papeža Frančiška po molitvi ‘Raduj se, kraljica nebeška’ na včerajšnji velikonočni ponedeljek; “Brez Božje milosti ni nič mogoče”.

Papež Frančišek je vernike pozval, naj velikonočno sporočilo in veselje prenesejo v vsakodnevno življenje ter v konkretno družbeno in zgodovinsko stvarnost. “Sovraštvo moramo premagovati z ljubeznijo, laž z resnico, maščevanje z odpuščanjem in žalost z veseljem”, je sveti oče dejal na včerajšnji velikonočni ponedeljek ob opoldanski molitvi na Trgu sv. Petra v Vatikanu. K molitvi ‘Raduj se, kraljica nebeška’, ki se v velikonočnem času moli namesto molitve angelovega češčenja, se je v Vatikanu zbralo več deset tisoč vernikov.

Z vstajenjem je Jezus v celoti in dokončno premagal zlo, je papež pojasnil v svojem kratkem nagovoru. Naj se moč vstajenja dotakne vseh ljudi, predvsem ubogih in tistih, ki jim primanjkuje zanesljivosti in upanja.

Velikonočna zakramenta krsta in evharistije se morata izkazati v konkretnih dejanjih, gestah in odločitvah, je odločno izrazil zahtevo papež Frančišek. V milosti teh zakramentov se skriva ‘velikanska možnost prenove’ za osebni obstoj, za družino, za družbene odnose, je poudaril sveti oče. “Toda vse to se dogaja s pomočjo človeškega srca: če sem odprt za milost vstalega Kristusa, če ji dopustim, da v meni spremeni tisto, kar ni dobro in kar lahko rani mene in druge”, je dejal papež Frančišek.

Šele na ta način lahko Kristusova zmaga vstopi tudi v naše življenje in v njem deluje ‘z močjo milosti’, kajti: “Brez Božje milosti ni nič mogoče”, je papež poudaril kar dvakrat. Ob tem je izrazil željo, da bi moč vstalega dosegla slehernega človeka, posebej trpeče in ljudi v položajih, ki zahtevajo upanje in zaupanje, je pojasnil Frančišek.

Kot že kdaj prej je papež tudi tokrat vernike nagovoril s preprostim ‘Dober dan’ in se od njih poslovil z voščilom ‘Vsem skupaj veselo veliko noč in blagoslovljen obed!’

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh