Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: zahvala za »bratsko skrb in pozornost« po operaciji

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 06. 2023 / 13:09
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2023 / 14:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: zahvala za »bratsko skrb in pozornost« po operaciji
Papež Frančišek zapušča kliniko Gemelli 16. junija 2023. FOTO: Vatican Media

Papež: zahvala za »bratsko skrb in pozornost« po operaciji

Papež Frančišek je napisal zahvalno pismo, naslovljeno na predsednika fundacije, ki vodi rimsko kliniko Gemelli, kjer je nedavno prestal operacijo trebušne kile.

Papež je bolnišnico Gemelli, kjer je po operaciji na okrevanju preživel devet dni, opisal kot »kraj trpljenja in upanja«. Celotnemu bolnišničnemu osebju je poslal zahvalno pismo, saj sta bili skrb in pozornost vseh vpletenih po njegovih besedah ključni, da je hitro okreval po zahtevnem posegu.

Papeževe besede so naslovljene na Marca Elefantija, predsednika fundacije »Policlinico Universitario Agostino Gemelli«. Frančišek je bil 7. junija sprejet v bolnišnico, kjer so mu opravili operacijo trebušne votline, da bi odpravili kilo in odstranili brazgotine, ki so mu ostale po prejšnjih operacijah in mu povzročale nekoliko težav. Iz bolnišnice je bil odpuščen 16. junija, njegov kirurg, doktor Alfieri, pa ga je opisal kot »v boljšem stanju kot pred devetdnevno hospitalizacijo«.

To je bilo že tretje papeževo zdravljenje v bolnišnici v njegovem desetletnem pontifikatu.

To je bilo že tretje papeževo zdravljenje v bolnišnici v njegovem desetletnem pontifikatu, potem ko je bil julija 2021 operiran zaradi »simptomatske divertikularne stenoze debelega črevesa«, konec letošnjega marca pa je se je tri dni zdravil v bolnišnici zaradi bronhitisa.

Dr. Sergio Alfieri, kirurg, ki je operiral papeža Frančiška. FOTO: Vatican Media

Kraj trpljenja in upanja

»Na tem kraju trpljenja in upanja sem znova lahko užival v družinskem, bratskem in gostoljubnem vzdušju, ki mi je bilo v veliko pomoč pri okrevanju po operaciji,« v zahvali bolnišničnemu osebju piše papež Frančišek in se celotni skupnosti bolnišnice Gemelli »iskreno zahvaljuje za njeno človeško in duhovno bližino«.

Ob koncu vsem skupaj pošilja svoj blagoslov, prosi za molitev ter »bratsko« zagotavlja Marcu Elefantiju, da tudi sam moli zanj in za njegovo družino. Člani upravnega odbora bolnišnice so v odzivu na papeževo zahvalo zapisali, da so se skupaj z osebjem resnično razveselili besed svetega očeta.

Kupi v trgovini

Molitvenik papeža Frančiška
Molitveniki
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh