Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež želi okrepiti vlogo zakoncev v Cerkvi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 01. 2020 / 09:51
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.01.2020 / 13:01
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež želi okrepiti vlogo zakoncev v Cerkvi

Sveti oče v nagovoru sodelavcem Rimske rote: v Cerkvi dejavni zakonci so »Božji dar«.

Foto: Vatican Media

Po mnenju papeža Frančiška bi morali zakonski pari pri oznanjevanju vere v Cerkvi igrati opaznejšo vlogo. Poročeni bi lahko postali »duša in oblika evangelizacije« in predramili tiste pastirje, ki so ujeti v cerkveno podobo »malega kroga popolnosti«, je papež minuli konec dejal v nagovoru med sprejemom sodelavcev Rimske rote, cerkvenega sodišča za ugotavljanje ničnosti zakonske zveze.

Sveti oče je pri tem opozoril na zakonce prvih krščanskih skupnosti, ki so v Novi zavezi Svetega pisma označeni kot »praktično nepogrešljivi« spremljevalci apostola Pavla. Takšni pari so »Božji dar, in ne po naši lastni zaslugi«. Naloga škofov in duhovnikov bi lahko bila le ta, da jih naredijo vidne in jih podpirajo pri njihovem delovanju.

Papež je posebej poudaril, da se ne smemo omejevati na »Cerkev izbranih« in »pastoralo elit«. Mnoge družine živijo oddaljene od vere »ne po lastni krivdi, temveč zato, ker so odrinjene na rob naše pastorale,« je pojasnil Frančišek. Na tem področju bi lahko krščanski zakonci postali posredovalci vere in spremljevalci drugih ljudi.

Kupi v trgovini

Sveti Ladislav
Svetniki
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh