Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: »Zvestoba je mogoča«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 01. 2019 / 09:10
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2019 / 15:03
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: »Zvestoba je mogoča«

Sveti oče je ob začetku novega sodnega leta sprejel člane Rimske rote: Cerkev mora bolje podpirati zakonce.

Papež Frančišek je ob začetku novega sodnega leta včeraj sprejel člane Rimske rote. V nagovoru je izpostavil enost in zvestobo zakonske zveze ter pomembno vlogo krščanskih zakoncev v pastorali. Kot je dejal, bi morala Cerkev bolje podpirati zakonce, kajti v »vedno bolj sekulariziranem svetu« katoličani vse težje pričujejo življenje v skladu s Svetim pismom in zakramentom svetega zakona. Za krepitev enosti in zvestobe v zakonu bi morala Cerkev nuditi »ustrezno duhovno in pastoralno podporo«, škofje in duhovniki pa bi morali spremljati družine v različnih fazah njihove rasti in razvoja. Papež je konkretno spodbudil k skupnemu branju Svetega pisma, katehetskim srečanjem, duhovnemu spremljanju in družinskim srečanjem.

Verniki bi morali biti tudi bolj vključeni v obhajanje zakramentov, posebej evharistije, je opozoril sveti oče in ob tem spomnil, da Cerkev ne sme pozabiti na pare, ki že leta živijo v zvesti zakonski zvezi. »Žalostno je, da zakonski par, ki že veliko let živi skupaj, nikoli ne pride na naslovnice časopisov, medtem ko so te polne škandalov, ločitev in razvez,« je dejal papež ter pohvalil pare, ki živijo v enosti in zvestobi: »To je dobra novica: zvestoba je mogoča, ker je dar, tako pri zakoncih kot duhovnikih.«

Rimska rota je prizivno sodišče za postopke ugotavljanja ničnosti zakonske zveze, ki jih v Rim posredujejo škofije. Papež Frančišek je ta proces leta 2015 močno poenostavil.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Novo
Po ločitvi - možna pot svetosti
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh