Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeža čaka delovna jesen

Objava: 07. 09. 2009 / 09:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeža čaka delovna jesen

Na programu so pastoralni obisk Češke, Afriška sinoda, razglasitve svetnikov, ter obisk Brescie, domačega kraja Pavla VI.

Papež Benedikt XVI. je s pastoralnim obiskom Viterba pričel svoj bogat delovni program v letošnji jeseni. Kot je razvidno z nedavno objavljenega delovnega koledarja, bo papež v soboto, 12. septembra, v baziliki sv. Petra v Vatikanu v škofe posvetil več novo imenovanih nuncijev. Od 26. do 28. septembra je na sporedu pastoralni obisk republike Češke, ob tej priložnosti pa se bo papež spomnil tudi dvajsetletnice padca železne zavese.

4. oktobra bo sveti oče v baziliki sv. Petra v Vatikanu daroval slovesno sveto mašo ob začetku 2. afriške sinode, maševal pa bo tudi ob zaključku sinode 25. oktobra. Sodeloval bo tudi na nekaterih zasedanjih, saj mu je afriška celina, na katero je po koncu hladne vojne svetovna politika kar malce pozabila, prav posebej pri srcu.

10. oktobra bo papež Benedikt XVI. v vatikanski dvorani za avdience molil rožni venec s študenti rimskih univerz, za razliko od prejšnjih let, ko je ob začetku študijskega leta daroval sveto mašo. V nedeljo, 11. oktobra, bo na Trgu sv. Petra v Vatikanu razglasil pet novih svetnikov, med njimi tudi apostola gobavcev, brata Damijana, ki je deloval na Havajih.

5. novembra bo papež v baziliki sv. Petra daroval rekvijem za vse v preteklem letu umrle kardinale in škofe. V nedeljo, 8. novembra, pa bo obiskal mesto Brescio, domači kraj papeža Pavla VI. Takrat bo tudi slovesno odprl in blagoslovil novi sedež ‘Inštituta Pavla VI.’ v Concesiu. Benedikt XVI. želi ob tej priložnosti ponovno počastiti spomin nekdanjega papeža, ki je nadaljeval z drugim vatikanskim koncilom in poskrbel, da so se sklepi koncila uveljavili tudi v vsakdanjem življenju Cerkve.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh