Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev poziv k novemu dialogu med vero in znanostjo

Objava: 21. 12. 2010 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev poziv k novemu dialogu med vero in znanostjo

Sveti oče je minuli konec tedna v baziliki sv. Petra vodil večernice za mlade akademike.

Okoli šest tisoč študentov rimskih posvetnih in cerkvenih univerz je papež Benedikt XVI. minuli četrtek pozval 'k novemu dialogu in k novemu sodelovanju med krščansko vero in znanostjo'. Papež je z mladimi akademiki obhajal večerno molitveno bogoslužje v baziliki sv. Petra in ob tej priložnosti mlade povabil na svetovni dan mladih, ki ga prihodnje leto avgusta prirejajo v Madridu. V svoji pridigi je povedal, kako obstaja globalna potreba po tem, da odgovornost na svoja ramena končno prevzame 'nov rod intelektualcev'.

Ta izbrana elita pa se na socialno in kulturno dinamiko družbe ne sme odzivati z abstraktnimi rešitvami, temveč mora ponuditi konkretne in stvarne perpektive. To pa zahteva potrpežljivost in stanovitnost, meni Benedikt XVI. Družbe namreč ni moč graditi 'z raztresenimi in površnimi srci'. Človek bi moral biti kot kmet, je dejal sveti oče, ki pusti, da dober, od Boga darovan posevek lepo zraste.

Papež je mlade akademike še pozval, naj se v čim večjem številu udeležijo svetovnega dneva mladih avgusta prihodnje leto, ki ga prirejajo v španski prestolnici Madrid. Tja bo odpotoval tudi sveti oče. Na adventno srečanje je Benedikt Na adventno srečanje je Benedikt XVI. mlade akademike pozval že preteklo leto.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh