Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa božična voščila s podobo bazilike Svete družine

Objava: 15. 12. 2010 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa božična voščila s podobo bazilike Svete družine

Benedikt XVI. bo letošnje lepe želje ob božičnih praznikih izrekal z voščilnicami, na katerih je upodobljena barcelonska arhitekturna umetnina.

Benedikt XVI. bo letošnje lepe želje ob božičnih praznikih izrekal z voščilnicami, na katerih je upodobljena barcelonska bazilika Svete družine, ki jo je pred mesecem dni sam posvetil. Barcelonska nadškofija je minuli konec tedna sporočila, kako je Vatikan obvestil kardinala Lluísa Martíneza Sistacha, barcelonskega nadškofa, da bo na letošnjih božičnih voščilnicah svetega očeta upodobljen 'značilen element cerkvene stavbe', ki jo je oblikoval znameniti španski arhitekt Antonio Gaudi.

Kot je zapisano v sporočilu njihovega tiskovnega urada, za barcelonsko nadškofijo ta gesta pomeni 'vrhunec papeževe naklonjenosti do nadškofije in izjemno pozitiven vtis, ki si ga je sveti oče očitno ustvaril o Barceloni'. Nadškofija je sporočila, da se je papež Benedikt XVI. v pismu kardinalu Martínez Sistachu iskreno zahvalil za vso pozornost, ki so mu jo naklonili med njegovim obiskom v Barceloni 6. in 7. novembra letos.

Ob vrnitvi v Rim se je sveti oče v pismu spomnil 'radostne cerkvene in duhovne izkušnje pastoralnega obiska v Barceloni, kjer mu je bila dana milost, da je posvetil čudovito cerkev Svete družine in jo razglasil za mnajšo baziliko, obenem pa je lahko delil upanje vseh tistih, ki so del dobrodelne ustanove 'Obra Benefico-Social Nen Deu', namenjene ljudem z motnjami v duševnem razvoju.

V pismu z dne 9. novembra 2010 je Benedikt XVI. vse vernike barcelonske nadškofije zaupal 'v varstvo presveti Devici Mariji, naši usmiljeni Materi' in jim podelil svoj apostolski blagoslov.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh