Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa nova knjiga o Jezusu: začetna naklada preko sto tisoč izvodov

Objava: 17. 02. 2011 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa nova knjiga o Jezusu: začetna naklada preko sto tisoč izvodov

Knjiga ‘Jezus iz Nazareta – od vstopa v Jeruzalem do vstajenja’ izide 10. marca letos.

10. marca bo izšel drugi del knjige o Jezusu izpod peresa papeža Benedikta XVI. z naslovom ‘Jezus iz Nazareta – od vstopa v Jeruzalem do vstajenja’. Začetna naklada se bo gibala ‘na področju šestmestnih številk’, je za nemško katoliško agencijo KNA povedala tiskovna predstavnica založbe Herder-Verlag iz Freiburga, ki bo knjigo izdala.

Da bo tudi drugi del biografije o Jezusu uspešnica, ‘je jasno kot amen na koncu molitve’, predvidevajo pri strokovni reviji o knjigah z naslovom ‘Buchreport’. Knjiga bo istočasno izšla v sedmih jezikih in bo prišla na trg v številnih državah po svetu. Obenem bo izšel tudi posnetek branega dela in prestižna izdaja s srebrno in zlato obrobo.

Prvi del knjige o Jezusu z naslovom ‘Jezus iz Nazareta – od krsta v Jordanu do spremenitve’ je izšel leta 2007. Na okoli štiristopetdesetih straneh pisec utemeljuje dejstvo, da med ‘zgodovinskim likom Jezusa’ in med ‘Kristusom v krščanski veri’ ni nikakršne razlike. V knjigi, ki jo je Joseph Ratzinger pričel pisati pred nastopom svojega pontifikata, v poletju 2003, s pisanjem pa je nadaljeval in ga po lastnih besedah zaključil ‘v vsakem prostem trenutku’, papež Benedikt XVI. postavlja temeljna vprašanja: ali je predstavitev Jezusa v Svetem pismu resnična? Je Jezus zares Božji sin? Ali je vera razumna?

Knjiga je izšla pod imenom ‘dveh avtorjev’, Josepha Ratzingerja in Benedikta XVI., skozi številne stavke v prvi osebi ednine pa odseva osebno izpovedno delo sedanjega papeža. Pisec izrecno opozarja, da pri delu ne gre za uradni dokument Cerkve. Vsakemu bralcu dopušča možnost ugovora. Doslej je bilo prodanih že več kot pol milijona izvodov knjige.

V drugem delu pa Benedikt XVI. piše o srčiki krščanstva. V njem odgovarja na obe vprašanji: Zakaj je moral Jezus umreti?’ in ‘Kaj pomeni vstajenje?’. Kot so sporočili z založbe Herder, bo že pred 10. marcem potekala obširna oglaševalna kampanja v dnevnem in tedenskem tisku, izšlo pa bo tudi nekaj natisnjenih odlomkov.

Trenutna papeževa uspešnica, Luč sveta, knjiga pogovorov s časnikarjem Petrom Seewaldom, ki je pri naši založbi nedavno izšla tudi v slovenskem prevodu, je bila po navedbah vatikanskega dnevnika ‘L’Osservatore Romano’ doslej prodana že v skoraj milijon izvodih. V angleškem jeziku je bilo prodanih okoli sto tisoč primerkov, v francoščini osemdeset tisoč, v nemškem izvirniku pa preko dvesto tisoč.

Da so zadnje tri knjige izpod peresa Josepha Ratzingerja izšle pri freiburški založbi Herder, ni nikakršno presenečenje. Sedanji papež za nemško družinsko podjetje ni neznanec, saj je za založbo delal že kot mlad teolog, ko so urejali ‘Leksikon za teologijo in Cerkev’. Prva avtorska pogodba iz leta 1956 uokvirjena visi na steni na sedežu založbe.

V letih sodelovanja se je med Josephom Ratzingerjem in založbo spletla posebna vez, ki se nadaljuje tudi po njegovem imenovanju za papeža.

Povezave:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/knjigarna/E266F7D00B0807D7C12572AD00456E34?OpenDocument
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/knjigarna/7A6306D833D67936C125782C002FC65D?OpenDocument

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh