Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa osebna veroizpoved

Objava: 29. 03. 2007 / 12:48
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa osebna veroizpoved

Temeljno vprašanje krščanske vere: Kdo je Jezus iz Nazareta?

Temeljno vprašanje krščanske vere: Kdo je Jezus iz Nazareta?

Kdo je Jezus iz Nazareta in kaj vemo o njem? Je človek, kot smo vsi drugi, ali je Božji Sin? Obstoj ali padec krščanske vere je odvisen odgovora na to vprašanje.



Joseph Ratzinger je vse življenje posvetil Jezusu – kot veren kristjan, kot duhovnik in profesor, kot škof in tudi kot najvišji varuh katoliške vere. Že pred leti je začel pisati knjigo o Jezusu. Z delom je nadaljeval tudi po izvolitvi za papeža. Pri pisanju o Jezusu se je oprl na štiri evangelije. Benedikt XVI. je prepričan, da lahko z njihovo pomočjo spoznamo zgodovinsko resnico o Jezusu kot človeku in Božjem Sinu.

Nova knjiga papeža Benedikta XVI. z naslovom Jezus iz Nazareta je tik pred izidom v številnih svetovnih jezikih, tudi v slovenščini. Pri založbi Družina smo pridobili pravice za slovensko izdajo in jo prevedli. Izšla bo za papežev 80. rojstni dan 16. aprila letos.

Jezus iz Nazareta je vrhunec bogatega teološkega učenja in pisanja Josepha Ratzingerja. Je najbolj osebna knjiga, ki jo je doslej napisal kateri papež! Zasnovana je tako, da jo bodo z užitkom brali vsi – mlajši in starejši, bolj ali manj izobraženi, verni in neverni, skratka vsi, ki jim je pri srcu Jezus iz Nazareta.

Knjiga Jezus iz Nazareta bo imela okoli 400 strani. Njena cena bo 25 evrov.



VEČ

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh