Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežu se ne mudi s selitvijo v Apostolsko palačo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 26. 03. 2013 / 10:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežu se ne mudi s selitvijo v Apostolsko palačo

Po besedah p. Lombardija bo Frančišek nekaj časa še bival v Domu sv. Marte.

Papež Frančišek bo po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija še nekaj časa bival v vatikanskem Domu sv. Marte. Domnev, da naj bi novi papež odslej prebival v Lateranu, p. Lombardi na tiskovni konferenci konec minulega tedna ni potrdil. Kot je dejal, o tem ‘še ni slišal ničesar’.

Opazovalcem se ne zdi dosti verjetno, da bi se papež Frančišek preselil v Lateransko palačo ob istoimenski baziliki, njegovi škofovski cerkvi v Rimu. Tamkajšnji prostori niso tako udobni kot papeško stanovanje v tretjem nadstropju Apostolske palače, z več kot štiri metre visokimi stropovi. Poleg tega bi precej organizacijskih težav na področju varovanja povzročalo vsakodnevno prevažanje iz okoli šest kilometrov oddaljenega bivališča v Vatikan.

Prav tako ni dosti verjetnosti, da bi papež trajno ostal v Domu sv. Marte. Stavba ima več kot sto sob, ki jih nenehno uporabljajo sodelavci v kuriji in gostje, praviloma škofje vesoljne Cerkve. Deljena uporaba doma kot gostišča in obenem papeškega stanovanja ne bi bila ravno priročna. Obstaja pa še možnost, da bi si Frančišek, če se ne bi želel nastaniti v prostorih svojega predhodnika, izbere kakšne druge prostore v Apostolski palači.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh